Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

zdrowie

- - - - -  
Pazurki - przycięcie, skrócenie

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
6 odpowiedzi na ten temat

#1 Beff

Beff
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4549 dni
  • Polska / Dolnośląskie / Lubin

Napisany 11 czerwca 2014 - 17:09

Witajcie!

Mam mały problem z pazurkami u agamy. Od jakiegoś czasu są ostre jak igły i już całe ręce mam w zadziorach i zadrapaniach (wyglądam jakbym w maliny wpadła hehe;)). Wiem, że samodzielne obcinanie nie jest wskazane, ale zaczynam się zastanawiać dlaczego ta jasna część pazurków się ściera/łamie, a ta ciemna nie? Co mogłabym włożyć do terrarium, by te pazurki mogła agama sama ścierać? A może tak delikatnie jednak przyciąć same końcówki, z milimetr-dwa, żeby nie były takie ostre? Do weterynarza mam dosyć daleko, więc na razie szukam innej alternatywy. Zaczyna to być uciążliwe, bo przez te zadrapania nawet umycie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Załączone pliki

Podobne tematy: Pazurki - przycięcie, skrócenie     x

#2 ajQju

ajQju
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5389 dni
  • Polska / Łódzkie / Łódź

Napisany 12 czerwca 2014 - 05:27

Nie przycinaj samodzielnie. Wrzuć do terrarium kawałek piaskowca tam gdzie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 Beff

Beff
  • Terrarysta

Napisany 12 czerwca 2014 - 07:49

Ok, to w takim razie poszukam tego piaskowca i mam...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 Makto

Makto

Miniony Moderator na agama brodata i karłowata.

• Terrarysta
  • Z nami od: 4784 dni
  • Japan

Napisany 12 czerwca 2014 - 09:02

Ja próbowałem robić to pilniczkiem i efekty marne niestety:-D Końcówki,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 ewkagamma

ewkagamma
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5546 dni
  • Polska / Mazowieckie / Warszawa

Napisany 12 czerwca 2014 - 09:45

Ja jeżdziłam kilka razydo dr.Marty na przycinanie bo sama się...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#6 Beff

Beff
  • Terrarysta

Napisany 12 czerwca 2014 - 10:06

Ja nad obcinaniem też się zastanawiam, ale trochę mnie ta...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#7 Makto

Makto

Miniony Moderator na agama brodata i karłowata.

• Terrarysta
  • Z nami od: 4784 dni
  • Japan

Napisany 12 czerwca 2014 - 10:16

Mój Leon ma piaskowiec w terra ale jakoś niezbyt wykazuję...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.