Ostatnio generalne sprzątanie w terrarium gekonów (obecnie jest tam jeden gekon) miało miejsce 9 lutego. Wcześniej dostał kilkanaście sztuk drewnojadów i jak sprzątałam terrarium to zauważyłam, ze były niezjedzone, pozakopywane i poprzeistaczały się w poczwarki, a nawet znalazłam jedno imago. Ok. Wszystko powyrzucałam. Z terrarium wyjęłam wszystkie elementy wystroju, żeby je umyć + wyrzuciłam całe podłoże (włókno kokosowe), bo przy każdym sprzątaniu wymieniam na nowe. Takie zupełnie 'nagie' terrarium dokładnie umyłam od środka, że lśniło na glacę i wszystko zaczęłam układać od nowa tj. zupełnie nowe- prosto z dopiero co otwartego opakowania włókno kokosowe i elementy wystroju... Od czasu sprzątania...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Dziwne znaleziska imago drewnojada w terrarium.

mar 11 2014 13:38
Gość_nietoperek96_*
Napisany 11 marca 2014 - 13:38
Podobne tematy: Dziwne znaleziska imago drewnojada w terrarium. x
Sprzedam węże
Boa contrictor +terrariumlakapciul, 17 wrz 2025 |
|
0 |
![]() |
|||
Sprzedam terraria, akcesoria, rośliny
Terrarium 55x40x50 z płyty meblowej z drewnianym wykończeniem. NoweKadziol, 16 wrz 2025 |
|
0 |
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Para Agam brodatych razem z terrarium i wyposażeniem Mazowieckietyskie12, 16 wrz 2025 |
|
0 |
![]() |
|||
Przypięty
Terrarystyka
[Terrarium] Newsy terrarystyczneterrarium ![]() |
|
1 |
![]() |
|||
terrarium
Terraria dla węży i sprawy techniczne
Z czego i jak zrobić ściankę w terrariumKlaudixunia223, 04 sie 2021 |
|
0 |
![]() |
![]() |
Napisany 11 marca 2014 - 13:43
Miałaś jakieś kawałki kory, drewna (korzeń) lub coś z miękkiego...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Gość_nietoperek96_*
Napisany 11 marca 2014 - 14:30
Wiesz, nie zauważyłam, zeby jakaś komora była wydrążona, ale być...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 11 marca 2014 - 14:52
Wiesz. Larwa wchodzi przez mały otworek, a poczwarka jest już...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Gość_nietoperek96_*
Napisany 12 marca 2014 - 09:57
Ok, dzięki bardzo za pomoc :)
Gość_nietoperek96_*
Napisany 12 marca 2014 - 17:43
Słuchaj, sprawdziłam ten korzeń i faktycznie są tam powydrążane tunele,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów