Pesteczka od czasu przybycia do mnie zjadła 4 mole woskowe i jednego mini mącznika - jestem pod ogromnym wrażeniem jej woi życia. Od wczoraj samodzielnie wygrzewa się pod żarówką ( wcześniej musiałam ją pod nią kłaść), a w nocy już chodzi po terra; wygląda na to, że jednak będzie żyła.Dziś znalazłam kupkę, a właściwie kryształki kwasu moczowego z samym piaskiem. Nie nadaje się to zupełnie do badania pod kątem pasożytów, więc będę czekała dalej. Pesteczka była trzymana na piasku, teraz jest na papierowych ręcznikach. W opisie gatunku zalecają trzymanie właśnie na grubej warstwie piasku; podobno te gekony lubią kopać, a...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 24 lutego 2014 - 10:55
Podobne tematy: Żywy szkielet - potrzebna pomoc w określeniu gatunku. x
terrarium
Ptaszniki
Szukam gatunku do terrariumKropek4, 12 lut 2025 |
|
![]() |
|||
Archiwum ogłoszeń
Kraków - vantis_terra - potrzebna pomocMichał_Rks, 17 maj 2025 |
|
![]() |
|||
identyfikacja
Żółwie
Prośba o identyfikację gatunku żółwia lądowego.Absterget, 06 maj 2025 |
|
![]() |
![]() |
||
początkujący jaszczurki
Gekony Nowej Kaledonii: rodzaj Correlophus, Mniarogekko, Rhacodactylus
Pomoc z wyborem gatunkumungo28, 01 kwi 2024 |
|
![]() |
|||
wylinka
Dymorfizm płciowy u ptaszników
Proszę o pomoc w określeniu płciMedium, 29 sty 2025 |
|
![]() |
Napisany 24 lutego 2014 - 14:39
To dobrze że gekonik znalazł nowy dom i czuję się...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez Gecko12, 24 lutego 2014 - 14:39.
Napisany 26 lutego 2014 - 15:14
Pesteczka zrobiła kupkę bez piasku, ale taką jakąś dziwną -...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 lutego 2014 - 15:22
Wrzuć nowe zdjęcia pesteczki, jeżeli będziesz mieć na to czas...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 lutego 2014 - 21:58
Miło czyta się dobre wiadomości:) Również z chęcią obejrzę Pesteczkę.
Napisany 02 marca 2014 - 14:05
Dziś wróciło moje dziecię i gdy zobaczyło Pesteczkę wykrzyknęło: "Ale...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Załączone pliki
Napisany 07 marca 2014 - 20:28
Pesteczka okazała się jednak samcem. Dziś była u weta: osiągnęła...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 marca 2014 - 14:58
Pesteczka znalazła nowy domek - już za 2 tyg. będzie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Załączone pliki
Napisany 19 marca 2014 - 15:09
Już spora gadzinka z Pesteczki i tylko dzięki Twojej troskliwej...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów