Witam!
Nie wiedziałem, gdzie umieścić ten temat, a wydaję mi się, że może być przydatny i może zredukować pytania z cyklu "mój orzęsiony nie chce jeść". Jeżeli jednak dział jest zły to prosiłbym o przeniesienie, bądź jeżeli wydaję się nieprzydatny- o usunięcie, choć mam cicha nadzieję, że moje doświadczenie będzie w jakiś sposób pomocne :).
Zacznę od tego że orzęsek jest młody i zakupiłem go jako (z tego co mi się wydaję) 3 miesięcznego malucha.
Odbierałem go osobiście od jednego hodowcy z mojego miasta. Orzęsek u poprzedniego właściciela jadł zarówno owady, papki jak i repash'a/cgd. Postaram się to nakreślić mniej...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Jak zachęcić orzęska do jedzenia owadów?- mój sposób
Napisany 14 stycznia 2014 - 01:47
Podobne tematy: Jak zachęcić orzęska do jedzenia owadów?- mój sposób x
Zamienię
Wymiana owadów/pająków/skorpionów/triopsówpaulvern, 28 sie 2025 |
|
![]() |
|||
tematy ogólne
Początkujący terraryści i początkujący pozostałe grupy zwierząt
Akcesoria do preparowania owadów / akcesoria entomologiczneTom_Green, 31 maj 2025 |
|
![]() |
|||
Oddam
Messor Barbarus około 400 mrówek + zestaw jedzenia i akcesoriówHasko, 09 maj 2025 |
|
![]() |
|||
żywienie
Początkujący hodowcy węży
Jak długo bez jedzenia w trakcie wylinki.TurboTomek, 07 lut 2025 |
|
![]() |
|||
terrarium
Początkujący hodowcy jaszczurek
Terrarium dla młodego orzęska.palitu, 01 sty 2025 |
|
![]() |
![]() |
Napisany 14 stycznia 2014 - 11:44
Podejrzewam że jakbyś mu dał spokój i czas na aklimatyzację...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 14 stycznia 2014 - 12:44
Napisany 14 stycznia 2014 - 16:50
Ciesze się że udało się go rozkarmić :mrgreen: czasami przy przeprowadzce...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 15 stycznia 2014 - 16:15
Ja robię tak.
Mój Gekon jadł tylko repashy.
Kompletnie nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 22 stycznia 2014 - 22:18
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów