Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

AGAMA CAFE

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
3247 odpowiedzi na ten temat

#1931 SylL

SylL
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4381 dni
  • Polska / Śląskie / Siemianowice Śląskie

Napisany 21 sierpnia 2014 - 15:40

Pierwsze słyszę, aby się odrobaczało profilaktycznie agamy :o Jeden z moich nowych smoków ma 3 miesiące i mierzy 32-33 cm, więc wydaje mi się, że Twój smok jest trochę za mały jak na swój wiek. Półroczna agama przynajmniej raz w miesiącu powinna mieć wylinkę, przynajmniej tak wychodzi z moich obserwacji nad sporą ilością agam. Zdarzało się też, że 5-6 miesięczne agamy zrzucały wylinkę 2 razy w miesiącu. Nawet, jeśli na ten moment zachowuje się normalnie to nie znaczy, że nie mogła czegoś złapać. Nie zawsze mając jakieś pasożyty jaszczurki od razu wykazują objawy. Wydaje mi się, że warto oddać kał...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#1932 Caletto

Caletto
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4067 dni
  • Polska / Łódzkie / Łódź

Napisany 21 sierpnia 2014 - 16:16

badania robię zawsze w wojewódzkim inspektoracie weterynaryjnym, mogę zanieść raz...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#1933 python_krk

python_krk
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4326 dni
  • Polska / Małopolskie / Kraków

Napisany 21 sierpnia 2014 - 16:17

standardem jest na nicienie fenbendazol a na kokydia baycox przynajmniej...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#1934 SylL

SylL
  • Terrarysta

Napisany 21 sierpnia 2014 - 16:21

Może nie doczytałem, albo nie znalazłem...jak się ma sprawa z...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Edytowany przez SylL, 21 sierpnia 2014 - 16:22.

#1935 Caletto

Caletto
  • Terrarysta

Napisany 21 sierpnia 2014 - 16:25

dokładnie taką samą paste dostawała moja agama fenbendazol, no nic...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#1936 SylL

SylL
  • Terrarysta

Napisany 21 sierpnia 2014 - 16:28

Łatwiej by było, gdybyś założył osobny temat, wypełnij tabelkę z...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#1937 python_krk

python_krk
  • Terrarysta

Napisany 21 sierpnia 2014 - 16:32

Kolejne pasożyty mogą być w planktonu łąkowego, nie odpowiedniego umycia...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#1938 Caletto

Caletto
  • Terrarysta

Napisany 21 sierpnia 2014 - 17:04

karmówkę kupuję przez internet, do tej pory kupowałem z fabryki...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#1939 python_krk

python_krk
  • Terrarysta

Napisany 21 sierpnia 2014 - 17:50

Tu masz anatomię agam, może to być choćby...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#1940 Caletto

Caletto
  • Terrarysta

Napisany 21 sierpnia 2014 - 18:00

Dzięki już przejrzałem i według zdjęcia owa kulka jest w...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.