A jeśli np. zostanie odgryziona łapka więcej niż jeden raz to zawsze są takie same szanse na regenerację?
Napisany 10 lutego 2014 - 10:03
Podobne tematy: Jak długo regeneruje się ciało Aksolotli...?? x
początkujący owady
ŚMIETNIK
Jaki owad hodowlany długo żyjącyNadissa26 ![]() |
|
![]() |
|||
początkujący owady
Owady
Jaki owad hodowlany długo żyjącyNadissa26 ![]() |
|
![]() |
|||
żywienie
Początkujący hodowcy węży
Jak długo bez jedzenia w trakcie wylinki.TurboTomek, 07 lut 2025 |
|
![]() |
|||
wybór zwierzęcia
Początkujący hodowcy ptaszników, skorpionów i innych pajęczaków
Jak długo żyje Phiddipus regius?totallyawesome, 11 cze 2019 |
|
![]() |
|||
aspekty prawne
Aksolotle
Sprzedaż aksolotliGlon ![]() |
|
![]() |
Napisany 10 lutego 2014 - 21:29
skrzela REGENERUJĄ SIĘ- i to jak szybko :)
gdy mój aks miał takie króciutkie nie wierzyłam,że znowu urosną takie długie i mocno upierzone.
szybko się...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez Anniittkkaaa, 10 lutego 2014 - 21:32.
Napisany 25 lutego 2014 - 13:58
mi np. łapki aksa odrosły w dość dziwny sposób:) kupiłem go z nadgryzionymi łapkami (1 przednia, 2 tylna) po miesiącu czy 2(widząc poprawe po jakimś...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Załączone pliki
Napisany 25 lutego 2014 - 17:52
Aksolotlom ponoć mogą w różny sposób odrastać utracone wcześniej części ciała - nie zawsze wyglądają tak jak pierwotnie.
Niektórzy z forum pisali,że np z ranki...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 lutego 2014 - 21:01
Napisany 28 lutego 2014 - 18:38
moje małe aksy odgryzły sobie łapki i dowiedziałem się w zoologicznym że jeśli kilka razy zostanie odgryziona jakaś cześć ciała aksa nie odrośnie już, bym musiał...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 01 marca 2014 - 18:01
Ja nie zauważyłam nigdy,żeby moje aksy wzajemnie się atakowały. Aczkolwiek wczoraj jeden z nich miał uszczerbaną samą końcóweczkę ogonka- to pierwsza taka sytuacja,ale nie mam...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 01 kwietnia 2014 - 21:53
Aksolotle regenerują się przez 2 miesące, niektóre dłużej, ale to zalezy od wieku Aksela.
Uważaj na to aby był bezpieczny bo to wwierzątko może się...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 16 kwietnia 2014 - 17:15
Widziałam jak aksel się wykrwawia i to najsmutniejsze wspomnienie związane z tym stworzeniem jakie mam.
Mogłabyś coś więcej napisać na ten temat?Zaciekawiło mnie to.
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Gość_aksolotl21_*
Napisany 17 kwietnia 2014 - 09:24
u każdego aksolotla w innym czasie regeneruje się ciało. powinnaś codziennie go obserwować. nie powinno to dłużej potrwać niż miesiąc. słodziutki...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
2 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 2 gości, 0 anonimowych terrarystów