Witam. Moja agamka nie chciała przyjmować witamin ani wapnia w żadnej postaci. Postanowiłam, że skruszę trochę sepii zaleję wodą i będe podawała strzykawką do pyszczka, Jak narazie się sprawdza - pytanie jest jedno czy podając jej codziennie trochę tej mieszanki nie zrobię jej krzywdy? Dodam że agamka jest podczas leczenia z kokcydii oraz jaj owsików ( został jej tydzień kuracji, ale już widzę że czuje się o wiele lepiej). Agamka ma 35 cm wzrostu (tym razem zmierzyłam dokładnie). Nie chce jeść żadnej zieleniny i grymasi jedząc karaczany ( na początku było lepiej choć zawsze była niejadkiem).
Napisany 03 listopada 2013 - 10:35
Podobne tematy: Sepia rozcieńczana w wodzie x
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Skorpucha sępiaDantalion, 09 lis 2024 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Skorpucha sępia, żółw sępi oraz Buczek południowoafrykańskikokiesz, 22 sty 2023 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Skorpucha sępia albo jaszczurowata.RemikWhitey, 12 wrz 2022 |
|
![]() |
|||
zachowania
Dusiciele
Morelia viridis cały czas w wodzieShiroiHebi, 12 paź 2022 |
|
![]() |
|||
zdrowie
Ptaszniki
nie chciane robaki w wodziemaruda89, 12 sty 2022 |
|
![]() |
Napisany 03 listopada 2013 - 10:41
Witaj:))
A wapń nie da się rozpuścić?Próbowałaś?
Dobrze że o...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 03 listopada 2013 - 10:43
Pani Ewo ja z tematu: https://www.terrarium.pl/topic/398038-brak-apetytu-jaja-owsikow/
Napisany 03 listopada 2013 - 10:51
Przypomniałam sobie temat-ale pytanka te same-oprócz tego o kwarantannę bo...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 03 listopada 2013 - 11:04
2 dni temu zjadła 3 karaczany mniej więcej wielkośći 2,5...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 03 listopada 2013 - 11:16
Dobrze wyczytałaś bo sepia to najlepsze źródło wapnia. Otwieranie pyszczka...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 03 listopada 2013 - 11:32
martwi mnie to, że w terrarium cała staje się ciemna....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 03 listopada 2013 - 11:55
agamki przez otwieranie pychola regulują temperaturę ciała więc nie masz...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 03 listopada 2013 - 12:24
Na "przemycenie" suplementów jest jeszcze jeden patent - wstrzykiwanie rozpuszczonych...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 03 listopada 2013 - 17:37
A jak dokładnie zachowuje się w terra-czy leży i gdzie,czy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów