Witam , jak jest z kanibalizmem u chrząszczy odnośnie młodych jaj?
Mam pojenmik 9x11x5(5-wysokość) ile mi się tu zmieści chrząszczy?
Chrząszcze mam dość spory czas...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 28 października 2013 - 14:53
Witam , jak jest z kanibalizmem u chrząszczy odnośnie młodych jaj?
Mam pojenmik 9x11x5(5-wysokość) ile mi się tu zmieści chrząszczy?
Chrząszcze mam dość spory czas...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
zachowania
Zwierzęta karmowe
Kanibalizm u TurkówSurvivalManJagielloYT, 30 mar 2021 |
|
![]() |
![]() |
||
zachowania
Gekony, eublefary i inne Gekkota
Gekon płaczący - kanibalizm?Rak0cy91, 15 wrz 2020 |
|
![]() |
![]() |
||
jaszczurki
Terrarystyka
Kanibalizm u murówki zwyczajnej (Podarcis muralis) - udokumentowany przypadekVulpes90 ![]() |
|
![]() |
|||
zachowania
Początkujący hodowcy ptaszników, skorpionów i innych pajęczaków
Kanibalizm w poszczególnych stadiach rozwoju Phidippus regiusPaulinaG12, 16 wrz 2018 |
|
![]() |
|||
zachowania
Płazy
Kanibalizm?Krystaliczny, 12 lis 2016 |
|
![]() |
![]() |
Napisany 29 października 2013 - 08:12
Jaja i młode larwy są dość często zjadane. Przy dużej płodności tego gatunku straty są zaniedbywalne. Troszkę gorzej z poczwarkami, bo jednak sporo czasu zajęło...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 29 października 2013 - 16:52
U mnie z poczwarkami zero kanibalizmu praktycznie.
Każdego dnia mam przynajmniej 6+ poczwarek , natomaist młodych nie przybywa , a chrząszcze się wykluwają 2+ każdego...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 30 października 2013 - 09:06
Zrób miniaturkę foty i wrzuć na jakiś serwis, ala imageshack. Nie chce mi się ściągać dużych plików z jakichś serwisów hostingowych, które mój provider blokuje...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 30 października 2013 - 17:32
Na tym , co podałem to wciśnij pobierz , i zobacz , czy CI się pobiera.
Napisany 06 grudnia 2013 - 16:07
Napisany 07 grudnia 2013 - 14:43
Zwykły, powykręcany osobnik imago.
Napisany 09 grudnia 2013 - 07:42
Jakoś temat mi przemknął wśród innych. Jak pisali przedmówcy. Coś takiego dzieje się w kilku przypadkach. Najczęściej są to nieodpowiednie warunki podczas przepoczwarczenia, ewentualnie jakieś...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów