Witam.
Wybaczcie, że znowu wracam do tego tematu ale...
Posiadam obydwa w/w pająki, siedziałem i szukałem podobieństw i różnic, tych pierwszych jest mnóstwo natomiast różnica jest jedna: kolor. Obydwa pająki nabyłem u tego samego hodowcy, który twierdzi, że są to dwa odrębne gatunki. Pająki są w stadium L10, obie samice, poniżej zdjęcia moich podopiecznych.
Wypowiedzcie się konkretnie jak uważacie: inny gatunek czy tylko odmiana barwna. Jeśli to drugie to czy samca szukać w danym kolorze czy to obojętne...
Pozdrawiam
Napisany 27 października 2013 - 20:43
Podobne tematy: Cyriopagopus sp. Blue vs. Lampropelma violaceopes x
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Samiec O.violaceopeseve667, 04 cze 2025 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Szukam samców(O.Violaceopes, A.Germani, C.Versicolor, Poe Low Land)_Kub4Bub4__, 27 maj 2025 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Avicularia avicularia l1 i cyriopagopus lividius green femurSzybki_lukasz, 15 mar 2025 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Tylko całość , samice violaceopes, irminia, rosea red , versicolorryba3251, 16 mar 2025 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Avicularia avicularia i cyriopagopus lividus green femurSzybki_lukasz, 16 lut 2025 |
|
![]() |
Napisany 27 października 2013 - 21:42
Cyriopagopus sp. Blue i Lampropelma violaceopes to ten sam gatunek...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 27 października 2013 - 22:42
Napisany 29 października 2013 - 16:51
U Lampropelma violaceopes występuje różnica w ubarwieniu ,ale między osobnikami...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 29 października 2013 - 21:37
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów