Witajcie,
jakiś czas temu zauważyłam, że mój Kameleon gryzie się po ogonie. *Przy mnie zrobił to jakieś 2 razy. Nie wiem czym było to spowodowane, apetyt mu dopisuje tak jak zawsze, dostaje witaminy i wapno, oprócz świerszczy i szarańczy dostaje różne warzywka.
Jego ogon na długości ok 1cm zrobił się ciemny i taki suchy-przed tym wszystkim przechodził wylinkę, nie została mu on na tym ogonie, ale dla pewności robiłam mu kąpiele w ciepłej wodzie.
Dzisiaj przykra niespodzianka. Gregor po wyjściu z terrarium połaził, poszwędał się, chciałam dotknąć tego ogona czy go aby nie boli i klops. Końcówka ogona została mi...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
3 odpowiedzi na ten temat
Napisany 23 sierpnia 2013 - 09:38
Podobne tematy: Kameleonowi odpadł ogon x
zdrowie
Kameleony
Kameleon jemeński - odpadł fragment kaskuKakakamyk, 17 cze 2020 |
|
![]() |
![]() |
||
żywienie
Zwierzęta
Czy pasikonikowate zawierają jakieś toksyny czy inne substancje szkodzące kameleonowi ?Callinor, 29 sie 2018 |
|
![]() |
|||
![]() Ile pokarmu podawac kameleonowi?Janiu, 23 sie 2017 |
|
![]()
|
![]() |
||
![]() |
warunki hodowli
Kameleony
Czy kameleonowi zaszkodzi przesiedzienie kolo tygodnia w akwarium z gory zaslonieta siatka by sie nie udusil?BlueAntubis, 18 lut 2015 |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
początkujący jaszczurki
Kameleony
jak pomóc kameleonowi?slow, 06 wrz 2014 |
|
![]() |
![]() |
Napisany 23 sierpnia 2013 - 15:20
mozesz posmarowac rivanolem, ale do weta powinnas jechac bo martwica...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 sierpnia 2013 - 15:48
byłam u weta. faktycznie martwica tak jak przypuszczałam.
dostałam maść.
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 sierpnia 2013 - 20:04
masz jeszcze na pw co mozesz zrobic
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów