Czytałam wielokrotnie o krokodylach ,że reagują na komendy ,polecenia i swoje imię ,że na farmach są tresowane ,żeby łatwiej było nad nimi "panować ",ale gdzieś...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Inteligencja waranów
Napisany 24 lipca 2013 - 08:09
Podobne tematy: Inteligencja waranów x
Kupię
Szukam waranówNorturu, 31 maj 2025 |
|
![]() |
|||
Zamienię
Samce Waranów tristis orientalis i glauerta, ewent. Agama brodata na...........tokow1, 09 sty 2024 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
SAMCE Waranów tristis i glauerti + Agama brodata sprzedam.tokow1, 07 gru 2023 |
|
![]() |
|||
jaszczurki
Terrarystyka
Partenogeneza u waranów z KomodoVulpes90 ![]() |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Dorosła parka waranów - Varanus primordius CB17gekon_je, 22 sty 2020 |
|
![]() |
Napisany 24 lipca 2013 - 10:33
Mój po kilku karmieniach rozpoznaje rękawiczkę :) jak mu ją pokażę przez szybkę to od razu łebek wystawia - a nie należy do bardzo towarzyskich...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 lipca 2013 - 12:44
bardzo ciekawy film, polecam obejrzec. po nim faktycznie mozna powiedziec ze warany sa inteligente, nawet badziej niz wiele ssakow
Napisany 25 lipca 2013 - 22:44
Warany są na swój sposób inteligentne .
Na pewno rozpoznają ludzi , jak jestem sam przychodzi jak mówi się "chodź tu" ale tylko w obecności...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez NIkon123, 25 lipca 2013 - 22:49.
Napisany 26 lipca 2013 - 08:00
Ja mam od marca warana kolczastoogonowego i wiem, że rozpoznaje "swoich". Jak wchodzę do pokoju, gdzie stoi jego terra, to często drapie w szybę przy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 lipca 2013 - 08:25
Też zauważyłam ,że mój jest "grzeczny i posluszny":) kiedy pozwalam jemu łazić gdzie chce , wtedy nawet wróci do mnie ,jak go wołam ,ale jeśli...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 lipca 2013 - 12:22
jak go karmie to mam rękawiczki lateksowe(białe) bo zazwyczaj karmie też inne zwierzaki i nie lubie jak ręce śmierdzą mi szczurami :P
myślę że dlatego...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 29 lipca 2013 - 10:43
a ja myślę ,że Twój nie "myśli":) tylko wie ,że jak założysz biała rękawiczkę to szczurek będzie ,dlatego jak gryzonia nie ma , a jest...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 stycznia 2015 - 20:28
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów