Witam,
otóż prowadzę swoim agamkom dzienniczek gdzie co tydzień wpisuję ich długość i wagę. Obie mają ponad 4 miesiące.
Dziś zdziwiło mnie bo gdy ważyłem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 12 czerwca 2013 - 17:24
Witam,
otóż prowadzę swoim agamkom dzienniczek gdzie co tydzień wpisuję ich długość i wagę. Obie mają ponad 4 miesiące.
Dziś zdziwiło mnie bo gdy ważyłem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Sprzedam jaszczurki
Agama kołnierzasta - samicaREDptiles ![]() |
|
![]() |
|||
Kupię
Szukam agamy skalnej czerwonogłowej (Agama planiceps)rafalradom, 31 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Samiec Orange x Red Agama brodata + terraria z płyty meblowej i wyposażenie.tyskie12, 20 sie 2025 |
|
![]() |
|||
zachowania
Agamy - brodata i karłowata
Agama dziwnie się zachowujePatrX, 19 lip 2025 |
|
![]() |
|||
Kupię
warany/agama kołnierzasta/błotnajakubek21111, 08 lip 2025 |
|
![]() |
Napisany 12 czerwca 2013 - 18:00
Wybacz, że się czepiam, ale jesteś pewien że maja 4 miesiące? 40 cm w wieku 4-5 miesięcy to bardzo pokaźny rozmiar :p Rozumiem, że samiec...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 12 czerwca 2013 - 18:08
jutro zważę go jeszcze na innej wadze i zobaczymy. Co do wieku to tak za tydzień powinien kończyć 5 miesięcy :) Osowiały na pewno nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 12 czerwca 2013 - 20:43
Tak jak Kalinka-piękne smoki i wielkie jak na swój wiek:)))
A co i ile dajesz im do jedzenia?
Napisany 12 czerwca 2013 - 20:49
Jedzą raz dziennie ale chyba trzeba zacząć rzadziej chociaż sam nie wiem.
Napisany 12 czerwca 2013 - 20:52
W przypadku samca z pewnością. Otłuszczenie jest bardzo niebezpieczne i niekorzystne, agama staje się leniwa i mało aktywna. A otłuszczone organy tez nie pracują tak...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 12 czerwca 2013 - 20:55
Ale ja nie mam serca mu ograniczyć :( Przecież ten wariat jak widzi pojemnik z karaczanami przed terrarium to momentalnie atak na szybę :P A...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 12 czerwca 2013 - 21:04
Tzn waga teraz jest ok, ale to chodzi głównie "na przyszłość". Kiedy agamki rosły intensywnie, tzn jeśli chodzi o długość, to ta masa jedzenia szła...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 12 czerwca 2013 - 21:10
No dobrze no to będą dostawać o te kilka karaczanków mniej :P A jeśli któreś z nich osiągnie magiczne 50 cm to będę w siódmym...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 20 czerwca 2013 - 19:46
Przepraszam, że tyle to trwało ale zapomniałem o tym temacie :) A więc tak spadek wagi to był tylko błąd wagi bo agamki ważą na...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów