Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

początkujący węże

- - - - -  
Proszę o kilka rad - waz mahoniowy.

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
123 odpowiedzi na ten temat

#41 Zsasz

Zsasz

Miniony Pomocny w działach początkujący hodowcy węży oraz początkujący hodowcy jaszczurek

• Moderator.nieaktywny
  • Z nami od: 4791 dni
  • Polska / Śląskie / Wilamowice

Napisany 17 czerwca 2013 - 10:09

Kabel wystarczy, a świetlówka może być za mocna zwyczajnie stąd deprymacja. Nie powiemy Ci, dopóki fotek faktycznie nie wrzucisz. A ,,wentylacja z dołu"... to jest...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Edytowany przez Zsasz, 17 czerwca 2013 - 10:12.

Podobne tematy: Proszę o kilka rad - waz mahoniowy.     x

#42 Siwy91

Siwy91
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4485 dni
  • Polska / Małopolskie / Limanowa

Napisany 17 czerwca 2013 - 20:59

Wczoraj wieczorem tak jak pisałem wrzuciłem mu oseska rano jak wstałem osesek zniknął, widać było że go zeżarł, najwyraźniej wreszcie zgłodniał i moje zmartwienia się...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#43 Zsasz

Zsasz

Miniony Pomocny w działach początkujący hodowcy węży oraz początkujący hodowcy jaszczurek

• Moderator.nieaktywny

Napisany 17 czerwca 2013 - 22:11

Młody połoz, i chcesz mu dać następny posiłek za miesiąc? Nie jest to raczej dobry pomysł. Jak zaskoczy to ja bym za tydzień próbował (...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#44 Siwy91

Siwy91
  • Terrarysta

Napisany 17 czerwca 2013 - 22:32

A to nie widziałem... W takim razie spróbuję w najbliższy weekend  :) Thanks Bro!

#45 Zsasz

Zsasz

• Moderator.nieaktywny

Napisany 18 czerwca 2013 - 05:52

Serio, doczytaj o gatunku nieco więcej, o częstotliwości karmienia szczególnie! Nie może być tak, że tego się dowiadujesz ,,w locie", to po prostu jest twój...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#46 simon505

simon505
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4515 dni
  • Polska / Mazowieckie / Ostrołęka

Napisany 20 czerwca 2013 - 12:47

OK. Jakoś wszystkim uciekło jedno zdanko napisane przez Siwego91. a kwestia bardzo ważna bo dotyczy zdrowia gada. Siwy napisałes:

Po zrzuceniu wylinki końcówka ogona jest...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#47 Siwy91

Siwy91
  • Terrarysta

Napisany 20 czerwca 2013 - 21:00

jak to sprawdzić i ewentualnie jak usunąć tą wylinkę?

Jutro wracam z pracy to postaram się wrzucić foto ogona oraz obiecanego "terra"

#48 Zsasz

Zsasz

• Moderator.nieaktywny

Napisany 20 czerwca 2013 - 21:55

Moze odstawać, jak dotkniesz (a nie będzie odstawać) to powinna być w dotyku inna niż reszta węża, coś jak dodatkowa warstwa... usuwasz ==> namocz ręcznik...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#49 simon505

simon505
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4515 dni
  • Polska / Mazowieckie / Ostrołęka

Napisany 21 czerwca 2013 - 12:51

Nie wiadomo jak mocno się zasuszyła ta końcówka ogona. Ja polecam na początek najmniej inwazyjny sposób (choć trochę stresujący dla węża - ale w sprawach...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Edytowany przez simon505, 21 czerwca 2013 - 12:53.

#50 Siwy91

Siwy91
  • Terrarysta

Napisany 21 czerwca 2013 - 21:18

Niedawno wróciłem z pracy. Patrzyłem na węża, ale póki co to głowę dopiero wystawił z kryjówki. Nie chce już dziś go niepotrzebnie stresować, bo jutro...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

1 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.