Modliszka musi mieć się po czym wspinać. Ponadto potrzebuje miejsca z którego będzie swobodnie zwisać (przyjmując typową dla tych owadów pozycję i do linienia). Im bogatszy wystrój, tym większa powierzchnia bytowa modliszki (ale też bez przesady- wolna przestrzeń też jest niezbędna). A w jaki sposób będzie urządzone jej lokum, to już zależy od właściciela owada. Byleby zwierze miało zapewnione warunki jakich potrzebuje do prawidłowego rozwoju.
Napisany 26 lutego 2013 - 23:06
Podobne tematy: Modliszka oczkowa - kilka pytań x
Sprzedam ptaszniki, skorpiony i inne pajęczaki
Chromatopelma, victorii, reduncus i kilka innychMarcinmxo, 08 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Samce L. megatheloides i chroma + kilka nsSzrama, 25 lip 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam owady, wije, mięczaki, skorupiaki (nie karmowe)
Modliszka Haania orlovi L3/4 pakietroseqqq, 05 lip 2025 |
|
![]() |
|||
Kilka samicherzog, 01 lip 2025 |
|
![]() |
|||
Media
Kanał podróżniczo,przyrodniczo przygodowy Kilka KilometrówTomek_Nie, 10 cze 2025 |
|
![]() |
Napisany 27 lutego 2013 - 15:55
Modliszka musi mieć się po czym...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 27 lutego 2013 - 19:39
Głównie tak. Estetyka, ale i funkcjonalność. Chociaż w pierwszym rzędzie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 28 lutego 2013 - 18:14
Świetnie.
Jeszcze jedno pytanie: czy samice modliszek oczkowych mają...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 28 lutego 2013 - 19:01
Samice modliszek są zbyt ciężkie żeby latać. Do tego mają...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 28 lutego 2013 - 20:37
Wiem, że samice są ciężkie (moja poprzednia modliszka byłą samicą)...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 28 lutego 2013 - 21:11
Cóż, miałem ich już kilka, ale nigdy nie obserwowałem ich...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 28 lutego 2013 - 22:20
O tak, o latających samcach modliszek słyszę na codzień :)...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów