Od początku grudnia mam legwana ok. 2 letniego, po przejściach. Od tego czasu non stop ma wylinkę, którą bardzo dobrze przechodzi: paluszki, ogon, łepek - idealnie. Jest jednak miejsce, gdzie od początku ma zalegającą wylinkę- udo. Warunki w terra ma książkowe, duży basen z grzałką ustawioną na 30 'C, w którym codziennie przesiaduje po 15-20 min., 3 x tyg kąpiel pod deszczownicą, nawilżacz powietrza. Udo jest smarowane oliwką i nic. Próbowałam zrobić zdjęcie, ale na nim nic nie widać, więc opiszę. Nieszczęsna wylinka wygląda jak grubsza skóra, coś w rodzaju błony, przezroczysta, jakby pokryta super glue. Nie mogę jej w...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
5 odpowiedzi na ten temat
Napisany 23 stycznia 2013 - 18:40
Podobne tematy: Zalegająca wylinka - już brak pomysłów. x
zdrowie
Początkujący hodowcy węży
Wylinka, czy rana?Brakwolnejnazwy ![]() |
|
![]() |
![]() |
||
wylinka
Dymorfizm płciowy u ptaszników
C.Chromatopelma WylinkaPiotrCosta, 29 lip 2025 |
|
![]() |
![]() |
||
Ogłoszenia matrymonialne
Posiadam: I. mira samiec adult 06/2025-ostatnia wylinkaJaroo, 13 cze 2025 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
I. mira samiec adult 06/2025-ostatnia wylinkaJaroo, 13 cze 2025 |
|
![]() |
|||
linienie
Gekony, eublefary i inne Gekkota
Problem z wylinką...Janiu, 21 kwi 2025 |
|
![]() |
![]() |
Napisany 23 stycznia 2013 - 19:58
Posmaruj mu to miejsce oliwką dla dzieci ,tak ze dwa...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 stycznia 2013 - 20:15
Smarowałam oliwą z oliwek - oliwką dla dzieci trochę się...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 stycznia 2013 - 20:27
Nic mu się nie stanie nie bój się ,smaruj oliwką...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 03 lutego 2013 - 23:35
Codzienne "oliwienie" podziałało - legusiowi zeszła wylinka z tego miejsca....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 04 lutego 2013 - 13:03
Cieszę się że mogłam pomóc.
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów