Witam, miałem wczoraj nie miłą sytuację mojej 2 letniej legwanicy wypadła kloaka, oczywiście zaraz wylądowaliśmy u weterynarz i jak na razie jest ok. Moja Maryśka...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
4 odpowiedzi na ten temat
Napisany 09 grudnia 2012 - 15:23
Podobne tematy: Potrzebuje rady na temat wypadania kloaki x
warunki hodowli
Gekon Eublefar (Eublefar ) lamparci
potrzebuje pisemnego zapewnienia o temperaturze dla rodzicówIgorBalcerski, 13 cze 2025 |
|
![]() |
|||
warunki hodowli
Gekon Eublefar (Eublefar ) lamparci
potrzebuje pisemnego zapewnienia o temperaturze dla rodzicówIgorBalcerski, 10 cze 2025 |
|
![]() |
|||
![]() pomocyy ZACZERWIENIENIE w okolicach kloakianonimowo ![]() |
|
![]() |
|||
tematy ogólne
Początkujący hodowcy jaszczurek
Gekon Lamparci czy to wypadnięcie kloakiHuberTU11259, 19 paź 2024 |
|
![]() |
|||
aspekty prawne
Skorpiony
Czy potrzebuję dokumentów?SprinTereK, 06 sie 2024 |
|
![]() |
![]() |
Zbanowany
Napisany 09 grudnia 2012 - 16:32
Wypadnięta kloaka to bardzo poważna i grożna sprawa. Szczególnie u ciężarnej samicy. Jakie masz warunki w terrarium? Nie mają tam przypadkiem za sucho? Legwany załatwiają...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 09 grudnia 2012 - 20:36
Wilgoć na poziomie 70% do 80%, zbiornik z wodą codziennie zmieniana woda, temperatura wody 30 stopni, legwany wypróżniają się do zbiornika, choć ostatnio praktycznie raz...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Zbanowany
Napisany 10 grudnia 2012 - 06:47
Najprawdopodobniej tak właśnie się stało jak napisałem powyżej. Dobrze że szybko pojechałeś z samicą do weta. Wypadnięta kloaka pozostająca zbyt długo na wierzchu ulega szybkiemu...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 grudnia 2012 - 08:12
Dokładnie tak jak TerraWorld napisał. Kloaka może wypadać po kopulacji i załatwianiu się, ale także w wyniku próby składania jaj i związanego z tym silnego...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów