Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

warunki hodowli

- - - - -  
Dziwne zachowanie pytona królewskiego.

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
6 odpowiedzi na ten temat

#1 Robert_P

Robert_P
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5066 dni
  • Polska / Kujawsko-pomorskie / Górzno

Napisany 25 września 2012 - 11:26

Witam.
Od kilku dni zaobserwowałem dziwne zachowanie jednego z pytonów. Otóż mimo dwóch kryjówek w nowym terrarium ładnie ukrytych,jeden z pytonów uparcie zakopuje się pod basenem zrobiony ze styropianu. Początkowo po przeprowadzce cały czas były razem w cieplejszym miejscu,normalnie jadły(choć muszę przyznać,iż większy z pary jakby chciał więcej,ale to nie ten pyton się zakopuje)i nic się nie działo,a teraz to dziwne zachowanie.
Czy może to być związane z zakładaniem gniazda,czy raczej stres po przeprowadzce która miała miejsce około dwóch tygodni temu?
Nadmienię tylko,że płci nie rozpoznawał specjalista do którego dopiero się wybieram(w moim mieście nie ma takich),choć zewnętrzne znaki wskazują...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Dziwne zachowanie pytona królewskiego.     x

#2 Ramfold

Ramfold
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5318 dni
  • Polska / Mazowieckie / Legionowo

Napisany 25 września 2012 - 13:53

Cześć!

czy dobrze rozumiem, że zakopywanie się...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 michal1988

michal1988
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5366 dni
  • Polska / Lubelskie / Puławy

Napisany 25 września 2012 - 13:59

Siema!

Mój regius również ma dwie kryjówki...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 Robert_P

Robert_P
  • Terrarysta

Napisany 25 września 2012 - 14:21

Dzięki bardzo za szybkie odpowiedzi :),od...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 o0matys0o

o0matys0o
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5942 dni
  • Polska / Śląskie / Sosnowiec

Napisany 25 września 2012 - 15:24

Jedyna pewna metoda to sondowanie. Po pazurkach nie jesteś w...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#6 michal1988

michal1988
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5366 dni
  • Polska / Lubelskie / Puławy

Napisany 25 września 2012 - 15:39

Co do temp. to myślę że, ok. Chociaż ja w...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#7 Robert_P

Robert_P
  • Terrarysta

Napisany 26 września 2012 - 07:57

Myślę,że wynik wilgotności jest troszkę zawyżony,ponieważ higrometr umieściłem za blisko...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2026 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.