Zdecydowałam się odrobaczyć moje dwa gekony i skierowałam się z tym do mojego miejscowego weterynarza. Podał mi dla nich płyn coś na "v" nie pamiętam dokładnie nazwy, który ma działać na wszystkie rodzaje pasożytów prócz tasiemca, kazał mi rozpuścić to w wodzie i podać gekonom aby wypiły to w ciągu 3 dni i za 2 tyg jeżeli nic się im nie będzie działo to powtórka. Dał mi tej substancji dosłownie 2 milimetry ze strzykawki, rozcieńczyłam to w wodzie i podaje gekonom do picia a żeby mieć pewność,że to wypiły sama podaje im wodę z tym lekarstwem przez strzykawkę. Nie czuje...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
6 odpowiedzi na ten temat
Napisany 21 marca 2012 - 16:55
Podobne tematy: Odrobaczenie gekonów x
aspekty prawne
Jaszczurki
Przewóz gekonów za graniceNiunks ![]() |
|
![]() |
|||
terrarium - oświetlenie
Budowa, osprzęt
UVB dla gekonów orzęsionychtv3, 09 kwi 2025 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Terraria dla gekonów lamparcichGeniculatus, 06 lut 2025 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Terraria dla gekonów lamparcichGeniculatus, 06 lut 2025 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Dorosłe samice gekonów orzęsionychmilenaata, 17 sty 2025 |
|
![]() |
Napisany 21 marca 2012 - 19:05
Czy było robione badanie kału i określone dokładnie rodzaje pasożytów...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 21 marca 2012 - 19:53
Nie było, chciałam je odrobaczyć "wrazie czego" gdyż chce je...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 21 marca 2012 - 20:14
To najpierw zrób badania... Po co stresowac nie potrzebnie gekony?
Napisany 21 marca 2012 - 22:02
[quote]Co myślicie to tym sposobie odrobaczania, czy mam sie martwić...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 21 marca 2012 - 22:41
Najeżdżacie na jedną osobę, która zrobiła to raz, a jak...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 22 marca 2012 - 12:39
Na tym forum rzadko wypowiadają się właściciele wielkich, masowych hodowli,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów