16 odpowiedzi na ten temat
Napisany 16 lutego 2012 - 18:07
Dwie samice sungaya inexpectata zaczęły składać jaja, mam ich z kilkanaście. Trzymam straszyki w plastikowym pojemniku, mają wentylację, a samice zakopały jaja w torfie, cały czas mają wilgotno, temp. pokojowa ok. 23 stopni. Czytając wypowiedzi innych na forum zauważyłam, że większość osób przekłada jaja do jakiś inkubatorów czy trzyma w specjalnych warunkach. mam więc pytanie: czy nie można jaj pozostawić normalnie tak jak zakopały je samice, czy muszę coś z nimi robić w takich warunkach? I czy pozostawienie jaj nie zaszkodzi i czy wpłynie jakoś na tempo ich rozwoju? A jeśli już chodzi o inkubatory, to słyszałam o butelkowym, na...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Podobne tematy: Jaja straszyka x
Archiwum ogłoszeń
Sprzedam Jajka Straszyka Diabelskiego Peruphasma schulteiVampirr, 06 gru 2024 |
|
|
|||
zdrowie
Straszyki
Problemy ze zdrowiem straszyka(POTRZEBNA PILNA POMOC)Bursztynowy, 11 lis 2024 |
|
|
|
||
Archiwum ogłoszeń
Samice straszyka 1 złPablo79, 08 lis 2024 |
|
|
|||
warunki hodowli
Straszyki
Czy mogę trzymać straszyka australijskiego(extatosoma-tiaratum) z filipińskimi(Sungaya inexpectata)Mily_Gosc, 13 paź 2024 |
|
|
|
||
zdrowie
Straszyki
Dziwne odchody straszykaNewt99, 29 maj 2024 |
|
|
|
Napisany 16 lutego 2012 - 18:12
Lepiej wyciągnąć i przełożyć do innego pojemnika aby kontrolować temperature...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 16 lutego 2012 - 19:46
Lepszy inkubator pudełkowy.
Bierzesz pudełko plastikowe sypiesz torf lub...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Bierzesz pudełko plastikowe sypiesz torf lub...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 16 lutego 2012 - 20:00
A ja się podczepię: 8 jajek mojego straszyka nowogwinekskiego leży...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 16 lutego 2012 - 20:19
To znaczy, jest go dużo, pod jajkami jest jeszcze jakieś...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 16 lutego 2012 - 21:41
OK, słuchaj, a czy to czymś zaszkodzi, jeśli torf będzie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 17 lutego 2012 - 15:41
Aha. Ale czy łatiej jest je przesuszyć, czy przemoczyć, bo...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany