Do niedawna byłam posiadaczką kilkumiesięcznego samczyka szynszyla.mieszkał w zupełnej zgodzie z świnką morską.Ale nie o to tu chodzi.Do samczyka dołączyły dzisiaj 2 zżyte ze sobą samiczki.Jedna kilkumiesięczna,druga ok. roczna. Puściłam razem i tu zaczął się młyn. Samiec chciał kryć starszą,starsza nie protestowała,teraz się ,,kłucą''.Ale najgorsze w tym wszystkim,że młodsza została zdominowana? Starsza zaczęła ją atakować,w końcu samiec też. Głownie starsza samiczka.Troszkę ją podgryzły.Taka sytuacja utrzymywała się jakiś czas. Teraz nie atakują młodszej,młodsza jakby ustąpiła.samiec i starsza samica nie walczą,ale ,,pyskują'' do siebie.Nie doczytałam.Kto rządzi w stadzie szynszyli.Samica czy samiec. Czy to co miało miejsce to była próba ustawienia stadka,kto jaką...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
4 odpowiedzi na ten temat
Napisany 04 lutego 2012 - 19:36
Podobne tematy: Zachowanie szynszyli,kto mi to wytłumaczy. x
zachowania
Ptaszniki
dziwne zachowanie pajaka po dodaniu wiekszej ilosci wlokna kokosowegojablecznik, 12 lut 2026 |
|
|
|
||
zachowania
Węże
ZACHOWANIEMateusz1811, 22 sty 2026 |
|
|
|||
Dziwne zachowanie pajakaTytus133, 14 gru 2025 |
|
|
|
||
zachowania
Ptaszniki
Podejrzane zachowanie ptasznikaTrix626, 11 lis 2025 |
|
|
|
||
zachowania
Mrówki
Zachowanie mrówek Messor BarbarusFilip76324, 12 paź 2025 |
|
|
|
Napisany 04 lutego 2012 - 21:21
Szynszyle żyją w stadach, u nich hierarchia polega na tym...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 06 lutego 2012 - 17:15
Już jest ok,ale wydaje mi się,że rządzi nie samiec -mam...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 06 lutego 2012 - 17:48
Ciesze się że wszystko jest ok.. Samica rządzi bo jest...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 15 maja 2012 - 20:21
Po pani poście wnioskuje ze trzyma pani świnkę morską i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany