Ostatnio zastanawiałam się nad pewną sprawą dotyczącą karmówki, a dokładniej szczurów- a więc szczury mają w ogonie strychninę, która jest substancją toksyczną. Zwierze- typu kot-...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
strychnina w szczurzym ogonie
4 odpowiedzi na ten temat
Napisany 24 stycznia 2012 - 22:56
Podobne tematy: strychnina w szczurzym ogonie x
identyfikacja
Agamy - brodata i karłowata
Różnica w łuskach na ogonie. Nie wiem czy mam się martwić.Brodyr, 18 mar 2025 |
|
![]() |
|||
linienie
Początkujący hodowcy jaszczurek
zalegająca wylinka na ogonieWojtula91, 09 kwi 2024 |
|
![]() |
![]() |
||
zdrowie
Aksolotle
Białe plamki na skrzelach i ogonieAksolotl67, 24 kwi 2022 |
|
![]() |
|||
jaszczurki
Początkujący hodowcy jaszczurek
Rana na ogonie u Agamy BrodatejMiki15 ![]() |
|
![]() |
|||
linienie
Gekon Eublefar (Eublefar ) lamparci
Wylinka na ogoniecb01d, 04 wrz 2021 |
|
![]() |
![]() |
Napisany 24 stycznia 2012 - 23:12
witam
To tak trochę jakby nie prawda jest aczkolwiek szczury ze strychniną do czynienia miały nie raz.
Strychniny używano do trucia szczurów...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
To tak trochę jakby nie prawda jest aczkolwiek szczury ze strychniną do czynienia miały nie raz.
Strychniny używano do trucia szczurów...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 stycznia 2012 - 08:45
dziękuje
Napisany 25 stycznia 2012 - 08:52
[quote]Zwierze- typu kot- nie je ogona szczura-[/quote]
Mnie zawsze zastanawia skad ludzie biora tego typu dane - pytanie widzialas kiedys kota jedzacego szczura -...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Mnie zawsze zastanawia skad ludzie biora tego typu dane - pytanie widzialas kiedys kota jedzacego szczura -...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 stycznia 2012 - 16:25
Ale bzdury:) przeczytajcie sobie co to jest strychnina i czym się różni od trychin.
W skrócie: - strychnina to silnie toksyczny alkaloid roślinny...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
W skrócie: - strychnina to silnie toksyczny alkaloid roślinny...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów