Witam. Kilka dni temu zauważyłem, że moja agama otwiera pysk gdy jest pod promiennikiem, gdy chodziła po terrarium było wszystko dobrze. Myślałem więc, że to z powodu zbyt wysokiej temperatury lub zbyt małej wilgotności, temperaturę zmniejszyłem, a terra częściej zraszałem. Później zauważyłem, że dziwny sposób wypuszcza powietrze, tak jakby przy tym zasyczała. Od razu pod promiennik postawiłem jej płaską miseczkę z wodą, aby zwiększyć wilgotność. Teraz Aga stoi ciągle pod promiennikiem z przednimi łapkami w misce i jest wszystko ok, tylko, że praktycznie przestała jeść, a gdy nie stoi nad miseczką pod promiennikiem czasem zauważam, że tak jak wcześniej dziwnie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
5 odpowiedzi na ten temat
Napisany 06 stycznia 2012 - 22:16
Podobne tematy: Drogi oddechowe? x
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Gorzów wielkopolski lub Poznań do Białegostoku/ewentualnie odbiorę z miejsca odległego o godzinę drogi od Białego:).22-30.09noname890, 07 wrz 2016 |
|
![]() |
|||
Media
Bardzo drogi pytontheq, 08 lis 2014 |
|
![]() |
|||
![]() |
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
nie drogi TERMOREGULATORdulas, 24 lut 2014 |
|
![]() |
||
![]() |
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Kupie nie drogi kabel grzewczydulas, 24 lut 2014 |
|
![]() |
||
![]() |
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Drogi zestaw perfum na?Płota, 29 gru 2012 |
|
![]() |
Napisany 07 stycznia 2012 - 15:37
Witaj,z opisu wygląda to dziwnie i poważnie.Może miec zapalenie dróg...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 07 stycznia 2012 - 16:03
Dzisiaj zauważyłem, że coś wystaje jej z jednej dziurki nosa,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 07 stycznia 2012 - 16:14
Znalazłem, http://www.pogona.pl/wylinka-faq.html , Kominy z nosa, czy to mogło spowodować...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 07 stycznia 2012 - 16:25
Poczytałam sobie troszkę na pogonie o objawach zakażenia dróg oddechowych...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 08 stycznia 2012 - 12:07
Wyszły jej z nosa "kominy" czyli ta zaległa wylinka, wyciągnąłem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów