Rozmywanie tego w "kulturowym pasztecie" ma być usprawiedliwieniem ? Może to być co najwyżej próba zdiagnozowania przyczyn takiego stanu, ale nie ma powodu, aby to miało być usprawiedliwienie. Istnienie przemysłowych ferm daje prawo do tolerowania okrucieństwa w Azji? Za chwilę okaże się, że te zwierzęta na targowisku mają wręcz luksusy, bo "inni mają gorzej". Ja, ani wielu innych ludzi na forum, nie występuję w roli "białego człowieka rozdającego broń i pouczającego dzikich", ale w roli człowieka zdolnego do empatii. Potępienie takiego traktowania zwierząt w Azji, nie umniejsza mojego krytycznego stanowiska wobec fermowej hodowli w "świecie Zachodu".
24 odpowiedzi na ten temat
Napisany 16 listopada 2011 - 23:26
Napisany 17 listopada 2011 - 10:51
Czołem,
Na wstępie zaznaczę, że zgadzam się...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Na wstępie zaznaczę, że zgadzam się...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 listopada 2011 - 11:34
W przypadku zmniejszania się liczebności populacji zwierząt i roślin istotniejsze...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 20 listopada 2011 - 08:57
PASIA: "Przypominam Ci że w Polsce i innych krajach europejskich...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 listopada 2011 - 17:33
Kurcze, popatrzcie na nieprzerywalną i jednoczesną ciągłość rzeczy: miliony krótkowzrocznych...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów