Posiadam terrarium o wymiarach 80x40x45 w którym znajduje się jeż pigmejski. Niestety temperatura w terrarium, teraz osiąga 17.9 stopni rano a popołudniu 18,6 stopni (dla jeża za zimno) i moje pytanie, jaką matę grzewczą zakupić (wymiary, waty)? która podniosłaby temperaturę o około 5 stopni, bo niestety zimą temperatura sięga 15 stopni a dla jeża 20 to minimum. Proszę o szybką odpowiedź bo nie chcę by moje jeżyki zapadły w stan hibernacji, a dokładnie nie wiem jaką matę kupić bo nigdzie nie jest napisane o ile stopni ta mata podnosi, tylko ilość Wat a to nie za bardzo mi mówi jak...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
4 odpowiedzi na ten temat
Napisany 14 października 2011 - 12:50
Podobne tematy: Jaka mata grzewcza dla Jeża pigmejskiego? x
terrarium - ogrzewanie
Terraria dla węży i sprawy techniczne
Mata grzewczaMateusz1811, 09 lis 2025 |
|
|
|||
terrarium
Węże
Mata grzewczaBrakwolnejnazwy, 09 wrz 2025 |
|
|
|
||
Sprzedam terraria, akcesoria, rośliny
Folia grzewcząubot, 18 sie 2025 |
|
|
|||
terrarium
Zwierzęta
Mata grzewcza i problemy ze szklanym terraHuncwot, 18 lut 2025 |
|
|
|||
terrarium - ogrzewanie
Budowa, osprzęt
Ogrzewanie terrarium matą grzewcząlulutive, 18 lut 2025 |
|
|
Napisany 14 października 2011 - 15:42
Myślę że najlepiej byłoby kupić kabel grzewczy(spokojnie wystarczy 25w) i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 14 października 2011 - 15:47
Pytam sie o mate grzewcza bo inne sposoby mi nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 15 października 2011 - 15:08
generalnie jeż sporo sika i podgrzewanie go od spodu może...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 21 lutego 2012 - 14:21
[quote]generalnie jeż sporo sika i podgrzewanie go od spodu może...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany