Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

- - - - -  
Terrarium dla warana stepowego

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
11 odpowiedzi na ten temat

#1 Przemkooo

Przemkooo
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5124 dni
  • Polska / Opolskie / Kędzierzyn Koźle

Napisany 25 sierpnia 2011 - 18:18

Zamierzam kupić Varana Stepowego. Szukam terrarium o rozmiarze powyżej 150/100/50 robionego z siatki coś jak Flexarium. Przeglądałem ofertę firmy EXO TERRA ale niestety nie znalazłem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Terrarium dla warana stepowego     x

#2 MorfSnakes

MorfSnakes

Terrarysta

• Terrarysta
  • Z nami od: 5683 dni
  • Polska / Wielkopolskie / Poznań

Napisany 25 sierpnia 2011 - 18:25

Jeżeli szukasz konkretnego wymiaru a cena nie ma dla Ciebie znaczenia to może po prostu zamów terrarium na wymiar? Jest sporo firm i osób zajmujących...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 Przemkooo

Przemkooo
  • Terrarysta

Napisany 25 sierpnia 2011 - 18:32

Z znalezieniem osoby bądź firmy, która wykona szklane terrarium pewnie nie będzie problemu ale takiego terrarium właśnie nie chcę. Jeśli mógłbyś polecić jakieś konkretne i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 Tofik_25

Tofik_25
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5184 dni
  • Polska / Podkarpackie / Mielec

Napisany 25 sierpnia 2011 - 19:19

Ja sądzę ,że terrarium z takiej siatki jak flexarium nie nadaje się dla warana ;D
Podejrzewam ,że podrośnięty waran z łatwością zniszczy tą siatkę...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 Przemkooo

Przemkooo
  • Terrarysta

Napisany 25 sierpnia 2011 - 19:37

A szklanego nie zniszczy? Ewentualnie proszę napisać jaką grubość i z jakiego materiału powinno być wykonane szkło.

#6 Tofik_25

Tofik_25
  • Terrarysta

Napisany 25 sierpnia 2011 - 19:55

Szkło ewentualnie może troszkę podrapać ,ale na pewno nie zrobi sobie dziury i nie ucieknie ;D
Myślę ,że takie terrarium miałoby grubość szkła w...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#7 Felsumiak

Felsumiak
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5356 dni
  • Polska / Podlaskie / Białystok

Napisany 25 sierpnia 2011 - 22:19

Zrób terrarium z płyty osb i oklej ją okleiną lub z płyty meblowej. Fleksarium nie nadaje się w najmniejszym stopniu dla warana. Temperatury też tam...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#8 Przemkooo

Przemkooo
  • Terrarysta

Napisany 26 sierpnia 2011 - 14:35

Mały off - czy terrarium z Varanem może być w piwnicy? Warunki jak w typowej polskiej blokowej piwnicy. W czasie zimy (przymrozków) piwnica może być...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#9 Tofik_25

Tofik_25
  • Terrarysta

Napisany 26 sierpnia 2011 - 15:03

Jeśli terrarium będzie ogrzewane i w piwnicy nie będzie przeciągów to sądzę ,że nie ma problemu.Wtedy zastosuj mocniejszy kabel.

#10 Przemkooo

Przemkooo
  • Terrarysta

Napisany 26 sierpnia 2011 - 15:11

OK, nad "przeciągami" będę musiał popracować m.in. uszczelnić okienko ale to nie problem.

Powiedz mi jeszcze, czy w terrarium mogę zamontować dysze...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.