Moje Aksolotle pożywiają się także mrożonymi "owocami morza". Bardzo chętnie pożerają krewetki (zarówno te duże jak i małe), małe ośmiorniczki i małże. Jest to moim zdaniem bardzo bogaty w witaminy pokarm (choć dodaję także witaminy JBL), który teoretycznie występuje w ich środowisku bo przecież małże są mięczakami jak ślimaki, a krewetki i ośmiorniczki imitować mogą inne żyjątka przebywające naturalnie w zasięgu ich pyszczków. Stanowczo odradzam natomiast mięsa zwierząt stałocieplnych takich jak drób czy wołowina. Szczególnie ta druga wywoływała u moich aksolotli wymioty i to bardzo silne.. Później tylko pływały takie niedotrawione resztki w akwarium. Dla rozjaśnienia czym wg. mnie należy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
13 odpowiedzi na ten temat
Napisany 15 listopada 2012 - 16:27
Podobne tematy: Zestaw produktów na stół dla Aksików - ściąga 04 x
Sprzedam ptaszniki, skorpiony i inne pajęczaki
Zestaw - D.oaxaca, E. manicata gold, giganteus, doradok4cp3r8, 03 wrz 2025 |
|
![]() |
|||
Zestaw skorpionówBartekR ![]() |
|
![]() |
|||
ZESTAW SAMICEndorlado, 30 lip 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam terraria, akcesoria, rośliny
Rack System, zestaw 4x terrarium do hodowliepicratus, 21 lip 2025 |
|
![]() |
|||
17 dorosłych SAMIC - ZESTAWEndorlado, 14 cze 2025 |
|
![]() |
Napisany 16 listopada 2012 - 14:06
Twój aks jada lepiej odemnie, ja dostaje tylko świerszcze i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 18 listopada 2012 - 23:17
Niezle urozmaicenie diety
.

Napisany 23 listopada 2012 - 13:48
Od jakiegoś czasu prowadzę także własną hodowlę rozwielitki. Trzymam ją...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów