Zamrożona jeżyna przez zamrożenie sporo wartości odżywczych traci, coś tam jednak zostaje, ale to nie są duże ilości....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
straszyki i patyczki razem
28 odpowiedzi na ten temat
Podobne tematy: straszyki i patyczki razem x
Sprzedam owady, wije, mięczaki, skorupiaki (nie karmowe)
Straszyki, liśćce, koniki.Towad, 03 kwi 2025 |
|
![]() |
|||
straszyki,pluskwiakiarachnoania, 29 mar 2025 |
|
![]() |
|||
Kupię
Kupię straszyki, liśćcebarkom, 19 mar 2025 |
|
![]() |
|||
Młode straszyki filipińskie 2zł/szt.Xetto, 15 mar 2025 |
|
![]() |
|||
Zamienię
Straszyki filipińskiearachnoania, 06 gru 2024 |
|
![]() |
Napisany 06 czerwca 2011 - 17:16
Pozwolę się " podczepić" pod temat mrozenia jeżyny. W ostatnią zimę mroziłam same liście (najpierw je plukałam i wsadzałam do plastikowaego pojemnika i do zamrażalnika),...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 06 czerwca 2011 - 19:40
Całe gałęzie raczej się nie zmieszczą do zamrażalnika, a nie wytrzymają wiele dłużej niż liście. Po wyjęciu liści z zamrażarki opłucz je zimną wodą lub...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 07 czerwca 2011 - 08:45
Jak to się nie zmieszczą? Dziwną masz zamrażalkę ;p
Ja jednak w tym roku spróbuję zamrozić gałęzie, gdyż patyczaki...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Ja jednak w tym roku spróbuję zamrozić gałęzie, gdyż patyczaki...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 07 czerwca 2011 - 14:45
Najlepiej mrozić całe gałęzie niż same liście. Dłużej postoją.
Napisany 07 czerwca 2011 - 16:36
Zdecydowałem się kupić patyczaki rogate i 4 Liśćce jesienne (Phyllium siccifolium) mam nadzieję, że sobie poradzę a jak myślicie jakie są szanse na przeżycie wysyłki...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 07 czerwca 2011 - 18:15
Jeszcze jedno pytanie co do mrozenia: w czym najlepiej je zamrozić-worek foliowy/pojemnik palstikowy czy coś innego? tak żeby oczywiście liście się nie pomiażdzyły/połamały..
Napisany 07 czerwca 2011 - 18:52
w plastikowych foliówkach lub pudelkach np. po lodach
Napisany 09 czerwca 2011 - 21:35
Z racji, że nie mogę nigdzie dostać patyczaków i liśćców nawet na allegro postanowiłem kupić modliszki, ale najpierw muszę znaleźć przepis na pożywkę dla muszek...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów