Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

- - - - -  
!!!Pomocy__Legwan w opłakanym stanie___POMOCY!!!

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
51 odpowiedzi na ten temat

#31 Gość_Piteros_*

Gość_Piteros_*
  • Gość

Napisany 18 maja 2011 - 07:05

Powinno się stosować twardą plastikową rurkę do sondowania. Legwan ma uproszczony układ oddechowy więc nie ma obawy uszkodzenia fragmentu przełyku. Trzeba tylko na podstawie długości ustalić odpowiednią głębokość sondowania aby nie naruszyć ściany żołądka. Ta czynność jest stosunkowo prosta i można z rozwagą wykonywać ją samemu. Korzyść taka, że gad nie wypluwa podawanego pokarmu i cała ustalona dawka medykamentów trafia do żołądka. W rurkę do sondowania można zaopatrzyć się w każdej lecznicy.

Podobne tematy: !!!Pomocy__Legwan w opłakanym stanie___POMOCY!!!     x

#32 Grochu

Grochu
  • Terrarysta
  • Z nami od: 8089 dni
  • Polska / Lubelskie / Lublin

Napisany 18 maja 2011 - 12:45

Oczywiście chodziło mi o karmienie twardym pokarmem...

#33 diamar

diamar
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6182 dni
  • Polska / Podkarpackie / Baranów Sandomierski

Napisany 18 maja 2011 - 19:51

witam dziś zrobiłem kilka nowych zdjęć.[img]https://www.terrarium.pl/galeria/foto/168055.jpg[/img][size=10][b]legwan zielony (Iguana iguana)[/b][/size][img]https://www.terrarium.pl/galeria/foto/168058.jpg[/img][size=10][b]legwan zielony...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#34 Gość_Piteros_*

Gość_Piteros_*
  • Gość

Napisany 18 maja 2011 - 19:55

Powiem szczerze! Widziałem mnóstwo zabiedzonych legwanów z krzywicą, zaawansowanym MBD,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#35 diamar

diamar
  • Terrarysta

Napisany 18 maja 2011 - 19:55

Rurka którą założyłem jest od przewodu doprowadzającego tlen do pąpki,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#36 diamar

diamar
  • Terrarysta

Napisany 18 maja 2011 - 19:59

tego nie wiem, w sumie to wszystkiego bym się można...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#37 Gość_Piteros_*

Gość_Piteros_*
  • Gość

Napisany 18 maja 2011 - 20:04

No właśnie! Jeśli będziesz transportował gada do lecznicy to skorzystaj...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#38 diamar

diamar
  • Terrarysta

Napisany 18 maja 2011 - 20:04

napewno miał jakiś uraz na jednej z kończyn dolnych skóra...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#39 diamar

diamar
  • Terrarysta

Napisany 18 maja 2011 - 20:06

Co sądzisz i jego podbrzuszu i tych śladach na tylnych...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#40 Gość_Piteros_*

Gość_Piteros_*
  • Gość

Napisany 18 maja 2011 - 20:11

Prawdę mówiąc nie do końca rozumiem co Cię niepokoi. Nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.