Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

- - - - -  
wesoła niespodzianka:(

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
11 odpowiedzi na ten temat

#1 Norek

Norek
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7597 dni
  • Polska / Podkarpackie / Lańcut

Napisany 27 maja 2006 - 22:15

cześć! jakiś czas temu padły mi 2 pająki z nieznanych przyczyn, jednemu odwłok pękną i zgon, dzisiaj padły mi 2 kolejne: Por rufilata i nhadu...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: wesoła niespodzianka:(     x

#2 Lukaszr0

Lukaszr0
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7588 dni
  • Polska / Mazowieckie / Siedlce

Napisany 27 maja 2006 - 22:23

czy pozostałe też były oszkodzone ? czy zauważyłeś coś dziwnego w ich zachowaniu przed zgonem ? być może pająki miały jakieś pasożyty ?

#3 Norek

Norek
  • Terrarysta

Napisany 27 maja 2006 - 22:28

nic:) wszystko ok... wszystko ok patrze do pająka ten sztywky:/ popatrze na nich ale nic nowego nie odkryje:/
trudno może to jakieś fatum:|:/

#4 FaUnA_BoX

FaUnA_BoX
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7747 dni
  • Polska

Napisany 27 maja 2006 - 22:55

Pęknięty odwłok?? moze masz za wysokie terrarium i pupil poprostu spadł z wysokości, mogło być coś nie tak z jedzeniem które im podawałeś, lub tak...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 Xenesthis

Xenesthis
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7254 dni
  • Iceland

Napisany 28 maja 2006 - 07:24

W sumie to tez bym obstawiał jakies pasozyty... no chyba ,ze pajaki potruły sie jakim swinstwem. Zrob sekcje; )

#6 cNt

cNt
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7299 dni
  • Polska / Podkarpackie / Tarnobrzeg

Napisany 28 maja 2006 - 07:31

[quote]przed chwilą dałem mu muche:] zwykłą, złapaną na drzewie:P odrazu ją zaatakował i zjadł:)[/quote]

Lepiej hoduj własne jedzonko, lub zamawiaj u sprawdzonych...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#7 Markoś

Markoś
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7716 dni
  • Polska / Pomorskie / Gdynia

Napisany 28 maja 2006 - 08:45

no to Norbert lipa jak nic juz 4 pajaki poszly sie je*** ehh szkoda mi ich nie lam sie masz jeszcze 2 ;) co do...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#8 morda

morda

Terrarysta

• Terrarysta
  • Z nami od: 8018 dni
  • Polska / Śląskie / Katowice

Napisany 28 maja 2006 - 09:12

Tez miałem czarną serię, dwa vaganse po 11, skolopendra, dorosła samica lividum, młoda samica cambridgei... i wszystko w + - 2 miesiące. Czasem tak już...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#9 BooYaKa

BooYaKa
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7559 dni
  • Polska / Dolnośląskie / Wrocław

Napisany 28 maja 2006 - 09:46

Ja miałem kiedyś czarnąserię wśród skorpów... w około miesiąc czasu 11 gatunków padło, w tym kilka rarytasków które tylko ja miałem i 3 samice w...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#10 Norek

Norek
  • Terrarysta

Napisany 28 maja 2006 - 10:16

hmmm... jak by ci nie chciał jeść nic!! (karaczanów, mączników, pinek) to nie poszedł byś na łatwizne?? mucha złapana na łące, zdala od samochodów i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

1 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.