Mam kameleona niecały miesiąc. Wczoraj zaczął przechodzić wylinkę (u kameleona obserwuje ją pierwszy raz) około godz 12. Do wieczora był już cały pozadzierany a dziś rano jak byłem w szkole większość skóry zrzucił. Kilka drobnych kawałków mu na łapkach (3 palcach) zostało na jakby "kilka łusek" to ściągnąłem mu pincetą delikatnie. Mam jeden tylko problem między tylnymi nogami na dole skóra na około 1,5cm x 1 cm nie zeszła (na rogach jest zadarta jednak nie zedrę gdyż dalej nie odeszła od świeżej), i tu się nasuwa moje pytanie. Ile powinna trwać prawidłowa wylinka kameleona jemeńskiego? Kiedy powinienem się martwić że...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
2 odpowiedzi na ten temat
Napisany 04 kwietnia 2011 - 20:28
Podobne tematy: czas wylinki x
wylinka
Dymorfizm płciowy u ptaszników
Sexowanie z wylinkiNIZIOL86, 23 lip 2025 |
|
![]() |
|||
![]() Lasidora Parahybana - seksowanie z wylinki.DarkRodent, 15 lis 2024 |
|
![]() |
|||
zdrowie
Ptaszniki
Parachybana nie przeszła do końca wylinki, dziura w odwłoku od spodu.Drucik, 02 cze 2024 |
|
![]() |
![]() |
||
żywienie
Węże
Jak długo bez jedzenia w trakcie wylinki.TurboTomek, 07 lut 2025 |
|
![]() |
|||
linienie
Węże
Czy to obtarcie czy resztka wylinki?ShirtlessMyers, 15 sty 2025 |
|
![]() |
![]() |
Napisany 05 kwietnia 2011 - 08:56
Kameleony linieją albo całościowo od razu, lub częściami może to...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 05 kwietnia 2011 - 17:40
Ok, co do wrażliwej skóry to wiem że mają, ogólnie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów