Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

- - - - -  
Dziwny odruch w trakcie połykania ?

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
3 odpowiedzi na ten temat

#1 Miloslupsk

Miloslupsk
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6034 dni
  • Polska / Pomorskie / Słupsk

Napisany 02 kwietnia 2011 - 10:19

Witam

Sytuacja, którą chcę opisać jest trudna do zobrazowania słowami lecz mimo wszystko spróbuję ją przedstawić.

Od pewnego czasu zaobserwowałem, iż w trakcie karmienia ( czasami podstawiam mojej samicy miskę i trzymam pod pyskiem a ona wymiata z niej całą zieleninę), w pewnym momencie występuje taki niekontrolowany odruch - coś jak czkawka ( legwan otwiera minimalnie pysk i następuje taki szybki rzut całego ciała do przodu. Jakby chciała szybko przełknąć pokarm). Można się nieźle przestraszyć bo odruch ten jest spontaniczny. Oczywiście nie jest to atak na rękę ani miskę. Wygląda jakby w ten sposób...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Dziwny odruch w trakcie połykania ?     x

#2 jarecki_731

jarecki_731

Terrarysta

• Terrarysta
  • Z nami od: 5513 dni
  • Polska / Dolnośląskie / Głogów

Napisany 02 kwietnia 2011 - 11:17

Moja tez tak ma wyglada to jakby polykala jakis wielki...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 Tomik5

Tomik5
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5405 dni
  • Polska / Śląskie / Częstochowa

Napisany 02 kwietnia 2011 - 12:48

Może to co napiszę nie będzie miał dużej sensu, ale...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 Jarek_Zajaczkowski

Jarek_Zajaczkowski
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6044 dni
  • Polska / Dolnośląskie / Wrocław

Napisany 05 kwietnia 2011 - 20:45

legwany wytwarzają ślinę - własnie po to aby się nic...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.