Kiedy hodowałem felsumy, trzymałem dwie sztuki w terra 60x40x80. Kupiłem je jako parkę, lecz okazało się, że są to dwie samice. Zajmowałem się nimi ponad rok, więc myślę, że wystarczająco dużo czasu, aby zaobserwować niepokojące zachowania wśród felsum. Co prawda samice raz na jakiś czas ustalały między sobą hierarchię, lecz nie były to jakieś zażarte walki. Z pewnością nie groziło to życiu żadnej z felsum. Moim zdaniem trzymanie haremu jest lepsze dla tych zwierząt, ponieważ w haremie samice ustalą kto tu rządzi i tyle, a gdy w terrarium będzie parka, samiec może zamęczyć samicę kopulacjami, co może doprowadzić nawet do...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
13 odpowiedzi na ten temat
Napisany 31 marca 2011 - 18:07
Podobne tematy: Felsuma Madagaskarska x
Sprzedam jaszczurki
Hodowla - felsuma, omszały, gargulec i inneKiller_123, 14 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Felsuma laticaudalakapciul, 28 cze 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Phelsuma Madagaskarska gekony młode, dosrosłedreamer4490, 13 maj 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Gekony orzęsione, felsuma madagarska + inne, całość za 50% cenyMatt88, 10 mar 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Felsuma madagaskarska (Phelsuma grandis) młode.Kwdiil, 17 mar 2025 |
|
![]() |
Napisany 31 marca 2011 - 18:47
Przestańcie dawać takie głupie rady... kuba0703, to że udało Ci...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 01 kwietnia 2011 - 16:13
Nie porównuj domowych warunków do naszych terrariów ! Samica ucieknie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 02 kwietnia 2011 - 10:30
Nastepnym razem przed dawaniem durnych rad zastanow sie 2 razy,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów