Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

- - - - -  
Felsuma Madagaskarska

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
13 odpowiedzi na ten temat

#11 Kubafari

Kubafari
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5775 dni
  • Polska / Dolnośląskie / Wrocław

Napisany 31 marca 2011 - 18:07

Kiedy hodowałem felsumy, trzymałem dwie sztuki w terra 60x40x80. Kupiłem je jako parkę, lecz okazało się, że są to dwie samice. Zajmowałem się nimi ponad rok, więc myślę, że wystarczająco dużo czasu, aby zaobserwować niepokojące zachowania wśród felsum. Co prawda samice raz na jakiś czas ustalały między sobą hierarchię, lecz nie były to jakieś zażarte walki. Z pewnością nie groziło to życiu żadnej z felsum. Moim zdaniem trzymanie haremu jest lepsze dla tych zwierząt, ponieważ w haremie samice ustalą kto tu rządzi i tyle, a gdy w terrarium będzie parka, samiec może zamęczyć samicę kopulacjami, co może doprowadzić nawet do...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Felsuma Madagaskarska     x

#12 Karmelka

Karmelka
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5714 dni
  • Polska / Dolnośląskie / Wrocław

Napisany 31 marca 2011 - 18:47

Przestańcie dawać takie głupie rady... kuba0703, to że udało Ci...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#13 strzelec

strzelec
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5748 dni
  • Polska / Śląskie / Częstochowa

Napisany 01 kwietnia 2011 - 16:13

Nie porównuj domowych warunków do naszych terrariów ! Samica ucieknie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#14 empiu

empiu

Miniona moderator: Jaszczurki

• Moderator.nieaktywny
  • Z nami od: 7021 dni
  • Polska / Wielkopolskie / Poznań

Napisany 02 kwietnia 2011 - 10:30

Nastepnym razem przed dawaniem durnych rad zastanow sie 2 razy,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.