Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

terrarium - pozostałe tematy

- - - - -  
Problem z żarówką (montaż)

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
3 odpowiedzi na ten temat

#1 Nomad639

Nomad639
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6194 dni
  • Polska / Podlaskie / Białystok

Napisany 14 marca 2011 - 12:01

Witam wszystkich, mam problem z zamontowaniem żarówki. Sprawa wygląda tak że w terrarium zrobiona jest półka (jest to terra dla kamyka) i żarówka jest zbyt blisko tej półki, boje się, że kamyk się poparzy. Nie wiem jak zrobić tak by była wyżej, proszę o jakieś sugestie, pomysły, uwagi. Nie wiem też jak mogę ją osłonić od spodu by kamyk nie miał bezpośredniego dostępu do niej. A przy okazji czy kamyk nie poparzy się UVB 26W? wydaje mi się że zbyt słabo grzeje, żeby się poparzył.. jak wiadomo osłonić jej się nie da bo promienie UVB nie będą docierały do kamyka...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Problem z żarówką (montaż)     x

#2 PanAnonim

PanAnonim
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7166 dni
  • Polska / Podlaskie / Łomża

Napisany 14 marca 2011 - 12:17

Mi przychodza dwa pomysly. Cofnac calosc do gory przez wentylacje,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 MrOlekW

MrOlekW
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5403 dni
  • Polska / Pomorskie / Chojnice

Napisany 14 marca 2011 - 16:10

Mnie wydaje się że najlepszym sposobem będzie założenie halogenu ponieważ...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 Nomad639

Nomad639
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6194 dni
  • Polska / Podlaskie / Białystok

Napisany 14 marca 2011 - 21:29

kurcze nie pomyslalem o tym xD zapomnialem calkiem o istnieniu...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.