Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

- - - - -  
Agama błotna w ciąży

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
33 odpowiedzi na ten temat

#11 TerraWorld Zbanowany

TerraWorld
  • Zbanowani
  • Z nami od: 5416 dni
  • Polska / Lubelskie / Puławy

Napisany 02 lutego 2011 - 13:29

[quote]Dzisiaj znalazłem jedno jajo w basenie. Nie widziałem jeszcze, żeby agama kopała nory. Zachowuje się normalnie i wygląda dobrze. Kawałków niesproszkowanej sepii nie chciała jeść. A syrop calcium w jaki sposób jej mam podać? Czy w Koninie jest jakiś weterynarz znający się na gadach?[/quote] Witaj. Jedno jajo w basenie? Trochę nie typowe. Będzie problem z przeniesieniem do inkubatora,ponieważ należy zaznaczyć położenie jaja żeby zapobiec przekręceniu się zarodka,co grozi zerwaniem struktur utrzymujących zarodek w środku jaja. Złożyła jajo do pustego basenu czy z wodą? Sposób podania jest prosty. Wystarczy mieć pipetkę i pobrać przez nią trochę syropu. Potem zbliżasz do pyska...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Agama błotna w ciąży     x

#12 Kostek71

Kostek71
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6004 dni
  • Polska / Wielkopolskie / Konin

Napisany 02 lutego 2011 - 13:43

Z tego jajka to już chyba nic nie będzie, w...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#13 TerraWorld Zbanowany

TerraWorld
  • Zbanowani

Napisany 02 lutego 2011 - 13:51

To na pewno nic z niego nie będzie w takim...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#14 Kostek71

Kostek71
  • Terrarysta

Napisany 02 lutego 2011 - 13:56

Ma miejsce do składania jaj. A czy mogłoby być tak,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#15 TerraWorld Zbanowany

TerraWorld
  • Zbanowani

Napisany 02 lutego 2011 - 14:02

Niestety taka opcja istnieje. Miejsca w terrarium które wyglądają na...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#16 Kostek71

Kostek71
  • Terrarysta

Napisany 02 lutego 2011 - 15:59

Sprawdziłem podłoże, nic nie znalazłem. Jak głęboko mogą być te...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#17 TerraWorld Zbanowany

TerraWorld
  • Zbanowani

Napisany 02 lutego 2011 - 16:12

[quote]Sprawdziłem podłoże, nic nie znalazłem. Jak głęboko mogą być te...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#18 Kostek71

Kostek71
  • Terrarysta

Napisany 02 lutego 2011 - 18:15

Agama przed chwilą złożyła kolejne jajko, tym razem na półce...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#19 TerraWorld Zbanowany

TerraWorld
  • Zbanowani

Napisany 02 lutego 2011 - 20:30

Zaznacz ołówkiem delikatnie położenie jaja.Pod żadnym pozorem go nie obracaj...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#20 Kostek71

Kostek71
  • Terrarysta

Napisany 02 lutego 2011 - 22:40

Też mam nadzieję, że w końcu złoży w kuwecie. Jajko...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.