Rozmyślam nad zakupem nowego żółwia, tym razem lądowego. Miałem doświadczenie ze stepowym, teraz posiadam wodnego - S.odoratus. Szukam gatunku, który nie hibernuje, gdyż chyba aż takiego doświadczenia nie mam, a że nie chcę wyrządzać krzywdy żółwiowi, dlatego odrzucam gatunki zimujące. Zastanawiam się nad rodzajem Kinixys. Nie ukrywam, że żółw powyżej 30 cm karapaksu raczej odpada ze względów rozmiarowych terrarium. Mogę mu zapewnić warunki 100x60 oraz ogród i (tym razem dobrze zabezpieczony) wybieg letni. Jak wygląda dostępność tego gatunku z rozmnożenia w Polsce ?? Jeśli ktoś znajdzie jakiś inny gatunek spełniający kryteria to chętnie wysłucham. Chętnie usłyszę krytykę (konstruktywną, a nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
7 odpowiedzi na ten temat
Napisany 25 grudnia 2010 - 23:37
Podobne tematy: Wybór żółwia lądowego x
początkujący żółwie
Żółwie wodno-lądowe
przygotowania do żółwiadominik4621, 21 wrz 2025 |
|
|
|
||
Kupię
Kupię żółwia egipskiego, lub giwiaździstegoNorturu, 09 lis 2025 |
|
|
|||
Sprzedam żółwie, krokodyle, płazy, małe ssaki (nie karmowe)
Sprzedam żółwia greckiego Testudo hermaniiKazaneq, 09 wrz 2025 |
|
|
|||
Archiwum ogłoszeń
Kupię żółwia stepowegossszymon1990, 04 cze 2024 |
|
|
|||
Sprzedam węże
Duży wybór pończoszników, H. gigasEpifit, 08 wrz 2025 |
|
|
Napisany 26 grudnia 2010 - 18:30
Miło słyszeć, że interesujesz sie Kinixysami. Mam nadzieję, ze moje...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 grudnia 2010 - 19:47
Elegansowi zazdroszczę żółwi egipskich, ale ich dostępność i cena trochę...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 grudnia 2010 - 22:13
K. erosa jest największym z wymienionych gatunków Kinixysów. Zarówno homeana,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 grudnia 2010 - 22:47
Dziękuję za informacje. Teraz pozostaje tylko zbić terrarium i "zarzucić...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 27 grudnia 2010 - 00:39
Póki co trwa sezon lęgowy kinixysów, więc jesli interesują Cię...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 27 grudnia 2010 - 16:56
Pardon, że tak wściubię nos w nie swoje sprawy, ale...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 27 grudnia 2010 - 18:28
Terrarium żadna rewelacja. po prostu skrzynia zbita z osb i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany