Witam wszystkich. Mam, wydaje mi sie powazny problem.Jakies 3 tygodnie temu moj agamek przestal jesc ( a jadl do tej pory duzo). Skontaktowalem sie wiec z wetem i dalem kal do zbadania.Wyszlo ze ma pasozyty.Lekarz przepisal kuracje 7 dniowa. W tym czasie jednak jak podawalem lek agamek zaczal wydalac z krwia. Po zakonczeniu leczenia kolejne badanie kalu tym razem u innego weterynarza.Nic nie wykryto, ale krew w odchodach nadal byla i zaro apetytu. Dostalem specjalny proszek do mieszania z woda jako karme i karmie agamke ze strzykawki bo nic innego nie chce jesc.Weterynarz zalecil kolejny lek bo stwierdzil ze moze...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
5 odpowiedzi na ten temat
Napisany 19 grudnia 2010 - 21:38
Podobne tematy: Znow kupa z krwia... x
zdrowie
Początkujący hodowcy jaszczurek
Błagam pomóżcie lampart wymiotuje krwią !Stzszek, 20 mar 2020 |
|
![]() |
|||
![]() |
zdrowie
Gekon Eublefar (Eublefar ) lamparci
Gekon lamparci załatwił sie krwiąhomerSLZ, 31 maj 2016 |
|
![]() |
||
![]() |
zdrowie
Początkujący hodowcy żółwi
zolw pluje piana z krwiakamil2794, 23 sty 2013 |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
Gekon Eublefar (Eublefar ) lamparci
Kupka z krwią.sebba4, 22 maj 2011 |
|
![]() |
![]() |
Napisany 19 grudnia 2010 - 22:01
Witam,
czy lekarz powiedział jaki rodzaj pasożyta ma agama?...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
czy lekarz powiedział jaki rodzaj pasożyta ma agama?...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 grudnia 2010 - 22:52
Dziekuje Pani za szybka odpowiedz. Opisze wszystko od poczatku. Terrarium...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 20 grudnia 2010 - 09:08
Moja agama też miała niedawno coccydia i jajka nicieni, może...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 20 grudnia 2010 - 09:42
Witam,
kokcydia i nicienie, ktore namnożyły sie w dużej...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
kokcydia i nicienie, ktore namnożyły sie w dużej...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 20 grudnia 2010 - 18:56
Dziekuje za pomoc. Oczywiscie karmie agamke ta "zupka" bo nic...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów