Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

- - - - -  
Ratunku zdychaja mi rybki:(

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
8 odpowiedzi na ten temat

#1 piekna31

piekna31
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5875 dni
  • Polska / Mazowieckie / Marki

Napisany 16 marca 2010 - 14:12

Witam,potrzebuje pomocy!Od trzech tygodni miałam akwarium 40l.Obsada to byly 4 gubiki,jeden kirysek,dwa glonojady,jeszcze dwie czerwone male rybki ale nie wiem jakie,maly teleskop...i wielka welonke.Wczoraj byla zmiana na 100l akwarium i rano zostala tylko welonka,kirysek i glonojady-reszta zdechła.Woda przed zalaniem stała ale nie 24h i byla dosc zimna,grzalka została właczona ale jak sie okazało wcale nie grzała przez całą noc.Dzis ryby ktore zostały sa cały czas na dnie,niepływają i nie jedzą i ogulnie kiepsko wyglądaja.Grzałka juz jest ok i jest temperatura 24.Wie ktoś co moge zrobic zeby im pomuc bo jak na moje oko to tez pozdychają.Dzieki.

#2 Khezu

Khezu
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6483 dni
  • Polska / Śląskie / Mysłowice

Napisany 16 marca 2010 - 19:34

1. Przeniosłeś je do surowej wody bez życia, Sprawdź Ph...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 Female_Raziel

Female_Raziel
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6106 dni
  • Polska / Pomorskie / Gdynia

Napisany 16 marca 2010 - 19:41

Najpierw warto poczytac jakiekolwiek podstawy akwarystyki zanim kupi sie cokolwiek....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 Irecki

Irecki
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6297 dni
  • Polska / Podkarpackie / Mielec

Napisany 16 marca 2010 - 20:05

akwarium powinno pracować bez rybek grubo ponad miesiąc i to...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 Argos

Argos

Terrarysta

• Terrarysta
  • Z nami od: 6977 dni
  • Polska / Kujawsko-pomorskie / Bydgoszcz

Napisany 16 marca 2010 - 20:18

[quote]Witam,potrzebuje pomocy!Od trzech tygodni miałam akwarium 40l.Obsada to byly 4...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#6 Shakira

Shakira
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6117 dni
  • Polska / Śląskie / Wodzisław Śląski

Napisany 16 marca 2010 - 20:20

1.Akwarium powinno "dojrzewać" ok.miesiąca z włączonym sprzętem(grzałka,filtrami itd),ponieważ w tym...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#7 piekna31

piekna31
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5875 dni
  • Polska / Mazowieckie / Marki

Napisany 16 marca 2010 - 21:29

Dzieki wszystkim za podpowiedz.Od poludnia tak jak pisałam w zasadzie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#8 Jędrek

Jędrek

Pomocny w dziale żółwie i budowa, osprzęt

• Pomocny
  • Z nami od: 8269 dni
  • Polska / Kujawsko-pomorskie / Grudziądz

Napisany 16 marca 2010 - 22:47

Niestety, sytuacja typowa i czesta. Bez wiedzy ludzie kupuja szklo...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#9 Shakira

Shakira
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6117 dni
  • Polska / Śląskie / Wodzisław Śląski

Napisany 16 marca 2010 - 22:53

Daj ją do poprzedniego akwa ze stara wodą(o ile go...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2026 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.