Witam, wszystkie problemy z żółwiem się rozwiązały, wcina susz aż miło patrzeć i robi kupe :)
Pomyślałem żeby dokupić żółwiowi towarzystwo, myślałem jeszcze nad 2 żółwiami, mój obecny to prawdopodobnie samiec 8 cm pancerza. Zastanawiam się jednak czy jak dołączę mu 2 samiczki podobnej wielkości nie będzie występowała agresja w stadku ?
Terrarium jakie żółw obecnie posiada to 100x45, za jakieś 3-4 lata wymieniłbym im terrarium na dużo dużo większe (gdzieś 200x100) ale do tego jeszcze chwila (trzeba skończyć studia).
Oczywiście żółwie dołączyłbym gdzieś pod koniec marca po okresie zimowym.
Mam też jeszcze jedno pytanie, musze zrobić żółwiowi badanie kału...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
4 odpowiedzi na ten temat
Napisany 17 lutego 2010 - 15:54
Podobne tematy: towarzystwo dla żółwia (żółw stepowy) x
początkujący żółwie
Żółwie wodno-lądowe
przygotowania do żółwiadominik4621, 21 wrz 2025 |
|
|
|
||
Sprzedam żółwie, krokodyle, płazy, małe ssaki (nie karmowe)
Żółw greckigrendel747, 10 lis 2025 |
|
|
|||
Kupię
Kupię żółwia egipskiego, lub giwiaździstegoNorturu, 09 lis 2025 |
|
|
|||
zdrowie
Żółwie wodno-lądowe
Zółw krwawi z łapki, co robić? Weterynarz wa-waRejent, 01 paź 2025 |
|
|
|||
Sprzedam żółwie, krokodyle, płazy, małe ssaki (nie karmowe)
Sprzedam żółwia greckiego Testudo hermaniiKazaneq, 09 wrz 2025 |
|
|
Napisany 17 lutego 2010 - 16:17
Po pierwsze, jesli to samiec to i tak raczej bedziesz...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 lutego 2010 - 08:32
no ok, ale co z tą kupką z wody? nada...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 lutego 2010 - 10:49
Owszem - kupę wyłowiona z wody możesz zanieść do badania....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 10 marca 2010 - 22:43
Podobnież żółwi różnych płci nie powinno sie trzymać razem- ja...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany