Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

wybór zwierzęcia

- - - - -  
towarzystwo dla żółwia (żółw stepowy)

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
4 odpowiedzi na ten temat

#1 tomikus

tomikus
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5970 dni
  • Polska / Małopolskie / Nowy Sącz

Napisany 17 lutego 2010 - 15:54

Witam, wszystkie problemy z żółwiem się rozwiązały, wcina susz aż miło patrzeć i robi kupe :)
Pomyślałem żeby dokupić żółwiowi towarzystwo, myślałem jeszcze nad 2 żółwiami, mój obecny to prawdopodobnie samiec 8 cm pancerza. Zastanawiam się jednak czy jak dołączę mu 2 samiczki podobnej wielkości nie będzie występowała agresja w stadku ?
Terrarium jakie żółw obecnie posiada to 100x45, za jakieś 3-4 lata wymieniłbym im terrarium na dużo dużo większe (gdzieś 200x100) ale do tego jeszcze chwila (trzeba skończyć studia).
Oczywiście żółwie dołączyłbym gdzieś pod koniec marca po okresie zimowym.

Mam też jeszcze jedno pytanie, musze zrobić żółwiowi badanie kału...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: towarzystwo dla żółwia (żółw stepowy)     x

#2 yowah76

yowah76
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6770 dni
  • Polska / Łódzkie / Łódź

Napisany 17 lutego 2010 - 16:17

Po pierwsze, jesli to samiec to i tak raczej bedziesz...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 tomikus

tomikus
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5970 dni
  • Polska / Małopolskie / Nowy Sącz

Napisany 19 lutego 2010 - 08:32

no ok, ale co z tą kupką z wody? nada...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 ankan

ankan
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6410 dni

Napisany 19 lutego 2010 - 10:49

Owszem - kupę wyłowiona z wody możesz zanieść do badania....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 superbaska

superbaska
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5881 dni

Napisany 10 marca 2010 - 22:43

Podobnież żółwi różnych płci nie powinno sie trzymać razem- ja...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.