Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

- - - - -  
Odchody aksolotla?

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
3 odpowiedzi na ten temat

#1 Aobbysta81

Aobbysta81
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5774 dni
  • Polska / Śląskie / Siewierz

Napisany 30 stycznia 2010 - 09:52

Wiem, że podobny temat juz był ale nie znalazłem w nim odpowiedzi na moje pytanie: jak wyglądają odchody tych płazów? Znalazłem dwa razy na dnie akwarium czarną owalną grudkę osłoniętą cienką błonką (jak gdyby grudkę ziemi), niewiele mniejszą od jaskółczego jaja. Zastanawiam się, czy to odchody czy wymiociny, bo po rozbiciu jej było widać fragmenty skórek ochotki. Z drugiej strony nie wiem jak 20 cm aksolotl mógłby wydalić coś tak dużego. Mam go od niedawna, a wcześniej ponoć jego odchody miały postać czerwonych "farfocli" pływających po dnie (też po ochotce). Z góry dzięki za wyjaśnienia.

Podobne tematy: Odchody aksolotla?     x

#2 Agutek

Agutek
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6025 dni
  • Polska / Mazowieckie / Warszawa

Napisany 30 stycznia 2010 - 16:33

Tak wyglądają właśnie odchody aksów, przynajmniej u moich tak wygląda,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 natan

natan
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5700 dni
  • Polska / Małopolskie / Tarnów

Napisany 11 maja 2010 - 20:40

zdziwiłbys sie jakiego aks kloca potrafi zainstalowac....... a jak pozniej...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 Aobbysta81

Aobbysta81
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5774 dni
  • Polska / Śląskie / Siewierz

Napisany 12 maja 2010 - 20:46

hehehe pewno tak, przynajmniej z życiem uszła, chociaż pewno nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

1 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.