Jump to content

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

- - - - -  
Jak zalać zwłoki żywicą ?(preparowanie zwłok)

• This topic is locked This topic is locked
15 replies to this topic

#11 emo9

emo9
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7289 dni
  • Poland / Mazowieckie / Warszawa

Posted 30 August 2005 - 07:44

Musisz bardzo uważając, gdyż foormalina, jak i jek opary są toksyczne, strzykawką z igłą(jak do zastrzyków) powstrzykiwać formalinę do wnętrza pająka, tu gdize wiesz że......................for more text you need to be logged in. Please login to read the post, or register

Similar Topics: Jak zalać zwłoki żywicą ?(preparowanie zwłok)     x

#12 Krzysztof.W

Krzysztof.W
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7990 dni
  • Poland / Lubelskie / Lublin

Posted 30 August 2005 - 19:53

W moim mieście na dzień dzisiejszy powinna kosztować około 30 zl za litrową puszke razem z utwardzaczem chemicznym, niewiem jak to sie ma w innych......................for more text you need to be logged in. Please login to read the post, or register

#13 Rufi

Rufi
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7948 dni
  • Poland / Śląskie / Katowice

Posted 07 September 2005 - 15:34

Witam

Tylko ze jak dodasz za dużo utwardzacza do żywicy to bardzo szybko nastąpi proces twardnienia żywicy co czasem doprowadza do samozapłony......................for more text you need to be logged in. Please login to read the post, or register

#14 Morgan

Morgan
  • Redaktor.nieaktywny
  • Z nami od: 7340 dni
  • Poland / Wielkopolskie / Poznań

Posted 21 September 2005 - 22:58

Jak preparowałem swoją geniculatę to najpierw umieściłem ją w 10% formalinie – nie może być zbyt silna, gdyż może spowodować rozpad, np.: w stawach, z......................for more text you need to be logged in. Please login to read the post, or register

#15 DEXiu

DEXiu
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7852 dni
  • Poland / Śląskie / Jaworzno

Posted 22 September 2005 - 14:25

Gdziesik czytałem że przy zalewaniu żywicą (właśnie w tego typu eksponatach, jak martwe zwierzęta i rośliny typu kwiaty) najlepiej jest zatapiać stopniowo. Najpierw jakaś warstewka......................for more text you need to be logged in. Please login to read the post, or register

#16 Mareksss

Mareksss

Redaktor: Węże właściwe

• Redaktor
  • Z nami od: 7553 dni
  • Poland / Śląskie / Częstochowa

Posted 23 September 2005 - 21:16

"SławekS" gdy przeprowadzisz próbę z zalaniem "robaka" tzn. okazu, daj znać, a najlepiej zrób zdjęcie. Myślę, że wtedy znajdzie się wielu naśladowców, może ja.

1 user(s) are browsing this forum

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.