Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

- - - - -  
Oswojony legwan gryzie ?

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
19 odpowiedzi na ten temat

#1 Ted

Ted
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7559 dni
  • Polska / Śląskie / Bytom

Napisany 13 marca 2006 - 11:35

Chce poznac waszą opinie na tema gryzienia, bicia ogonem oswojonego legwana.

Napisze moje spostrzezenia po przeczytaniu prawie wszystkich postów o legwania zielonym i to nie tylko z tego forum. Pamiętajcie ze mam małego legwana a tu staram sie wytłumaczyc zachowanie dorosłego.

Mała agresywna jaszczurka po oswojeniu nigdy nie gryzie swojego własciciela. Nawet jak ma podawane lekarstwa (choc nie jest to tak stresujące poniewaz jest oswojona). Raz nawet musiałem zrywac skóre z jaszczurki,(nie wylinke tylko skóre do samego mięsa) ona drgała z bólu ale nie gryzła i nie uciekała.

Nawet kilkuletni oswojony...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Oswojony legwan gryzie ?     x

#2 Deore

Deore
  • Terrarysta
  • Z nami od: 8184 dni
  • Polska / Śląskie / Tychy

Napisany 13 marca 2006 - 14:03

Po pierwsze : jaszczurka nigdy Cie nie ugryzie żeby Ci...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 Deore

Deore
  • Terrarysta

Napisany 13 marca 2006 - 14:41

zapomniałem jeszcze dodać, że jaskrawe ubarwienie ( kolorowe ciuchy )...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 Ted

Ted
  • Terrarysta

Napisany 13 marca 2006 - 15:09

[quote]A tak na marginesie to skąd wytrzasnąłeś ten kawałek o...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 Guttata

Guttata
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7709 dni
  • Polska / Małopolskie / Oświęcim

Napisany 13 marca 2006 - 15:13

dlatego wolę sam leczyć zwierzaki, jeśli jestem w stanie, niż...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#6 Gość_Anonymous_*

Gość_Anonymous_*
  • Gość

Napisany 13 marca 2006 - 15:25

Od wielu, wielu lat w zoo w Chorzowie (bo o...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#7 Deore

Deore
  • Terrarysta

Napisany 13 marca 2006 - 15:54

Nie kymon, Brechaczek zajmuje się zwierzętami na terenie ogrodu ale...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#8 Gość_Anonymous_*

Gość_Anonymous_*
  • Gość

Napisany 13 marca 2006 - 16:33

Wiem, że Marek nie jest ogrodowym wetem, natomiast wiem, ze...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#9 Ted

Ted
  • Terrarysta

Napisany 13 marca 2006 - 21:19

Gdy mój gekon miał plamke na ciele postanowiłem isc z...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#10 Deore

Deore
  • Terrarysta

Napisany 13 marca 2006 - 22:26

Owszem kymon, też znam Marka Brechaczka. Moja Ozinka jest od...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2026 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.