Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

- - - - -  
Osłonka na żarówke grzewczą!!!!!!!!!!!!

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
10 odpowiedzi na ten temat

#1 BaCu

BaCu
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7253 dni
  • Polska / Śląskie / Chorzów

Napisany 06 marca 2006 - 14:23

Mam dwie zaówki o dużej mocy 100 i 150 W, doradzono mi żeby kupic takie ze względu na terrarium bo duże, i na to z emieszkam w starym budownictwie bez centralnego ogrzewania, w terrariunm będzie mieszkał młody legwan, zastanawiam sie czy powinienem zastosować jakies osłonki na żarówki, sa dośc duże, czy moga one stanowić jakieś zagrożenie dla lega???jak myslicie???czy wasze legwany kombinua przy żarównkacz??P.S żarówki umiejscowione są nad jedna z półeczek i wiczą w rogach pod kontem, pozatym u górya mam świetlówke UV, prośze o odpowiedzi i z góry dzękuje

Podobne tematy: Osłonka na żarówke grzewczą!!!!!!!!!!!!     x

#2 Gość_Anonymous_*

Gość_Anonymous_*
  • Gość

Napisany 06 marca 2006 - 14:48

ja powiem tak jesli zarowki sa zamontowane w miejscu gdzie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 agie

agie
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7291 dni
  • Polska / Mazowieckie / Warszawa

Napisany 06 marca 2006 - 15:14

Niron ma rację - albo łupiny kokosa, albo zrób sobie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 Gość_Anonymous_*

Gość_Anonymous_*
  • Gość

Napisany 06 marca 2006 - 15:18

uważam, że kokos i korek to nie jest dobry pomysł,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 agie

agie
  • Terrarysta

Napisany 06 marca 2006 - 15:23

w takim razie pozostają wiklinowe kosze - jak u nas...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#6 RobertM

RobertM

Moderator: Kameleony

• Moderator.nieaktywny
  • Z nami od: 6689 dni
  • Polska / Dolnośląskie / Wrocław

Napisany 06 marca 2006 - 15:30

Radziłbym jakiś niepalny materiał - blacha, ceramiczna doniczka itp. lub...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#7 agie

agie
  • Terrarysta

Napisany 06 marca 2006 - 15:40

Robert - te, które my kupiliśmy nie są z łysej...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#8 Gość_Anonymous_*

Gość_Anonymous_*
  • Gość

Napisany 06 marca 2006 - 16:34

ja robilem takie testy z 100W zarowka i kokosem i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#9 GoodCharlotte

GoodCharlotte
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7466 dni
  • Polska / Śląskie / Tarnowskie Góry

Napisany 06 marca 2006 - 16:44

Ja mam metalową miseczkę :) . Powiecie, że za mocno...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#10 Ted

Ted
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7454 dni
  • Polska / Śląskie / Bytom

Napisany 06 marca 2006 - 17:46

Ja uzyłem doniczki polakierowanej (7 zł.) i legwan nie moze...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.