Dla mnie po 15 latach z dużymi Trachemysami nawet takie uszkodzenia nie są dla mnie typowe choć są to dość bojowe żółwie. U ozdobnych takie rany są zadawane jeżeli osobniki są na zbyt małej powierzchni, albo w trakcie godów - jeden z samców stracił u mnie dwa palce niemalże w całości - nie przypadł mojej samicy do gustu... dwa następne z kolei wyrywały jej kawały skóry i mięśni z karku, ale to już u tych żółwi norma. U Pelusiosów nie widziałem nigdy żadnej agresji względem siebie - maksimum było otwieranie pyszczka na mnie kiedy pokazywałem znajomemu jak "trzaskają drzwiami" -...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
23 odpowiedzi na ten temat
Napisany 28 września 2009 - 08:26
Podobne tematy: Sternotherus odoratus - początkujący prosi o rady praktyków :) x
Kupię
Kupię Sternotherus odoratus - Piżmik Wonnyejfarsta ![]() |
|
![]() |
|||
tematy ogólne
Początkujący terraryści i początkujący pozostałe grupy zwierząt
Przywitanie początkujący terrarystkaMaks96, 23 gru 2023 |
|
![]() |
|||
zachowania
Początkujący terraryści i początkujący pozostałe grupy zwierząt
Początkujący Maks moja agama dziwnie się zachowujeMaks96, 23 gru 2023 |
|
![]() |
|||
Sprzedam żółwie, krokodyle, płazy, małe ssaki (nie karmowe)
Żółw wonny ( Sternotherus odoratus) dorosły samiecMiB, 30 sty 2023 |
|
![]() |
|||
Kupię
Sternotherus minor, Kinosternon baurii, Kinosternon subrubrumbrenas, 22 lis 2022 |
|
![]() |
20
Zbanowany
Postowanie wyłączone
Napisany 28 września 2009 - 12:10
Witam niestety te żółwie podobnie jak młode jaszczurowate są trzymane...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 28 września 2009 - 14:33
Marcin, nie mam do Ciebie żalu o ubytki u żółwi...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 04 października 2009 - 12:49
Maluchy zaczęły jeść wylęg Achatin :) wszystko jest na dobrej...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów