Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

- - - - -  
Wylinka na głowie u węża

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
4 odpowiedzi na ten temat

#1 hcxartur

hcxartur
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5928 dni
  • Polska / Śląskie / Gliwice

Napisany 04 września 2009 - 21:26

Witam. mam taki problem. mam Nerodia fasciata i nie zrzuciła wylinki z głowy, juz tak 3 tygodnie. Wilgotność ma dużą, bo całe terrarium to woda i tylko wysepka jest jedna, ma ostre kamienie, korzeń i wylinkę zaczęła zrzucać od OGONA DO GŁOWY, wrzystko zeszło tylko została głowa. próbowałem sam sciągnąć, ale przy samej głowie sie skóra urywała i teraz nie ma jak złapać. byłem w sklepie terrarystycznym gdzie go kupiłem i hodowca powiedział mi bym przyszedł za tydzień, bo jeszcze nie da się sciągnąć. dzisiaj zauważyłem, ze oczy jej mętnieją i bedzie kolejną wylinke przechodzić, a przez te 3 tygodnie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Wylinka na głowie u węża     x

#2 Ryn

Ryn
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6178 dni
  • Polska / Mazowieckie / Warszawa

Napisany 04 września 2009 - 21:49

Jeżeli problem się powtórzy, to do ściągnięcia resztek wylinki możesz...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 hcxartur

hcxartur
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5928 dni
  • Polska / Śląskie / Gliwice

Napisany 04 września 2009 - 22:08

tylko ma ten problem ze nie mam za co złapać...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 Ryn

Ryn
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6178 dni
  • Polska / Mazowieckie / Warszawa

Napisany 04 września 2009 - 22:23

Nie musisz łapać. Chyć tuż przed warstwą starej wylinki, a...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 Bystryyy

Bystryyy
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6017 dni
  • Polska / Śląskie / Knurów

Napisany 05 września 2009 - 09:29

Albo wpuść w wilgotny ręcznik, poszewkę - zależy od rozmiary...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

1 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.