Przenosze mojego pupilka (czerwnolicego) do nowego akwa-terrarium.Czytałam że przez pokrywe robi się duchota i nie ma dobrego obiegu powietrza,więc zdejme pokrywe a dam 40 wattową żarowke (wystarczy czy za mało/dużo?)Wysokośc akwarium to 35 cm.Zatem ile mam nalac wody żeby było dobrze dla 14cm żółwia?DOdam że nie mam oczka wodnego .Ale mam wybieg na dworze i moge wykopać mały dołek i wtawić platikowy pojemnik/miednice.Mam także grzalke z termostatem więc temperatura bd ok 25-26 stopni , a co do filtra-może być deszczownica? .I z czego najlepiej zrobić wyspe?(próbowałam kamieni-rozwalał,drewna-butwiało,a ja chce żeby żówł schudł ponieważ posiadam go od 2 lat i go...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
6 odpowiedzi na ten temat
Napisany 19 sierpnia 2009 - 20:29
Podobne tematy: Nowe mieszkanko x
![]() |
Płazy
Żaba Rogata nowe mieszkankoaknyz, 04 lis 2014 |
|
|
||
![]() |
terrarium - fotorelacje
Terraria, wybiegi dla żółwi i sprawy techniczne
Mieszkanko lądowcaGPrzyborowski, 02 sie 2014 |
|
|
|
|
Zdjęcia i filmy z wężami
Kąpiel Epicrates Cenchria Cenchria, posiłek i mieszkanko :)okaBaka, 09 sty 2014 |
|
|
|||
![]() |
terrarium - pozostałe tematy
Żółwie
Mieszkanko Leviego :)k0l0dziej, 04 wrz 2013 |
|
|
|
|
![]() |
terrarium - pozostałe tematy
Wystrój, roślinność
Mam gekona orzesionego i nie wiem jak mu urządzić mieszkanko?gekonbox, 18 sie 2013 |
|
|
Napisany 19 sierpnia 2009 - 20:54
40W żarówka będzie dobra (musi być temperatura od 30 do...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 sierpnia 2009 - 21:27
No bo szyby są klejone silikonem i czy jak przykleje...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 sierpnia 2009 - 23:05
[quote]
Może jest to niezrozumiałe co ja tam napisłam...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Może jest to niezrozumiałe co ja tam napisłam...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 20 sierpnia 2009 - 10:04
Deszczownia ,deszcownica - mała róznica ,nie wiem która wersja jest...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 20 sierpnia 2009 - 17:32
Żwirek w akwarium nie jest potrzebny żółwiowi, ale ładniej wygląda....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 sierpnia 2009 - 11:37
[quote]Czytałam że przez pokrywe robi się duchota i nie ma...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany