Niedawno na forum o bonzai czytałem jak wyplenić plagę skoczogonków która w nadmiarze podgryza korzonki roślin ;p. Trzeba było zalać doniczkę "zaatakowanej" rośliny tak, aby poziom wody znajdował się nad ziemia doniczkową. One wtedy wypłukane przez wodę znajdują się na powierzchni i można je zlać tam gdzie się chce a, że odżywiają się każdą materia organiczną i między innymi grzybami, więc mam nadzieję że dadzą popalić zalążkom pleśni :P (czytałem gdzieś jednak na forum , że ten zabieg niesie ze sobą ryzyko przeniesienia roztoczy).
25 odpowiedzi na ten temat
Napisany 01 lipca 2009 - 23:44
Podobne tematy: Bolbena hottentotta x
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
skorpiony na sprzedaż - partenogeneza Tityus, Hottentotta, JanalychasBorys1234, 15 maj 2022 |
|
![]() |
|||
aspekty prawne
Początkujący hodowcy ptaszników, skorpionów i innych pajęczaków
Legalna HottentottaTomispider123, 03 cze 2022 |
|
![]() |
![]() |
||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Hottentotta franzwerneriGhost111, 31 paź 2021 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Hottentotta hottentotta L2 pakiet 5sztukzeoloog, 24 wrz 2021 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Hottentotta hottentotta L2zeoloog, 22 sie 2021 |
|
![]() |
Napisany 02 lipca 2009 - 09:13
ciekawy pomysl. tylko ze grzyb grzybowi nierowny, wiec niekoniecznie z...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 02 lipca 2009 - 12:09
Skoczogonków używam między innymi do usuwania pleśni z terrariów -...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 02 lipca 2009 - 13:31
[quote]
Helmut - miłej zabawy w szukanie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Helmut - miłej zabawy w szukanie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 02 lipca 2009 - 20:40
"Kruszakus" - "Snapek" już odpowiedział za mnie. Dodam tylko, że...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 02 lipca 2009 - 21:06
a no to prawda, bo jak już są, to są...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów