17 odpowiedzi na ten temat
Napisany 10 lutego 2006 - 09:13
Ranę przemyłam wczoraj wieczorem(w nocy w sumie :) ) wodą utlenioną. Duża ilością wody, kilka razy, az do momentu ustania "pienienia się". Z zabrudzeniem rany nie powinno być problemu,gdyż żółwik i tak jest strasznie apatyczny i nie rusza się z miejsca :( (pisałam o tym powyżej).Na wszelki wypadek jeszcze po maść podskocze do apteki. Problem w tym że rana nie chce się zasklepić. Przy każdym poruszeniu nogi zaczyna cieknąć krew(nie żeby jakiś wielki strumień,ale przy takim maleństwie to wygląda przerażająco :( ).No i przed wyjazdem jeszcze rodzinie trzeba powiedzieć że się pożarły...oj będzie jatka wdomu :( Już słysze to"a nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Podobne tematy: Pogryzienie x
zdrowie
Gekon lamparci (Eublefar)
Pogryzienie - możliwa utrata łapki :(rftn, 12 kwi 2018 |
|
|
|||
zdrowie
Modliszki
Rhombodera megarea - pogryzienie przez świerszczaArsaman, 13 cze 2017 |
|
|
|||
![]() |
zdrowie
Dusiciele
Pogryzienie przez szczuraCistek231, 18 sie 2015 |
|
|
||
![]() |
Media
USA: 54-latek oskarżony o pogryzienie pytonanikola |
|
|
||
![]() |
Węże
pogryzienie !!!LuKaSz1995, 21 mar 2011 |
|
|
Napisany 10 lutego 2006 - 10:57
Na odległość i bez zdjęcia trudno ocenić, ale żółwie są...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 10 lutego 2006 - 11:26
Nigdy nie stosuje się jodyny bezpośrednio na ranę.Służy ona do...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 10 lutego 2006 - 11:32
Co do koszmarnego pieczenia wody utlenionej to bym polemizował, odczuwalne...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 10 lutego 2006 - 12:36
Ranę dodatkowo przemyłam solą fizjologiczną, maści Betadine nie dostałam, ale...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 10 lutego 2006 - 18:32
mino_p ,a słyszałeś o wodnym roztworze jodyny? ta właśnie nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 10 lutego 2006 - 18:59
Wydaje mi się, ze jodyna z definicji ma w sobie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 10 lutego 2006 - 19:36
Napisałaś, że przemywasz rany jodyną.A jodyna jak napisał Robert z...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany