Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

- - - - -  
eksperyment P. Huddleson"a

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
19 odpowiedzi na ten temat

#11 Keplianica

Keplianica

Terrarysta

• Terrarysta
  • Z nami od: 7426 dni
  • Polska / Dolnośląskie / Świdnica

Napisany 16 lutego 2009 - 15:02

Attenborough z którymś z hodowców z USA zasymulowali na potrzeby Life in Cold Blood właśnie takie srodowisko, bodajże zrobili pokój 2x2x2 metry dla pary na...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: eksperyment P. Huddleson"a     x

#12 znaki

znaki
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6149 dni
  • Polska / Lubelskie / Lublin

Napisany 16 lutego 2009 - 16:38

Huddleson który jako pierwszy zrobił ten eksperyment użył zbiornika o długości 48 inch co daje nieco ponad 1m,chociaż on jako przedmiot badania wybrał nieco mniejsze...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#13 yupik

yupik

Terrarysta

• Terrarysta
  • Z nami od: 7845 dni
  • Polska / Śląskie / Jaworzno

Napisany 16 lutego 2009 - 18:04

Doświadczenia Trempera są nieobiektywne - krótki okres badania na małej liczbie osobników. Taki sam był jego eksperyment trzymania gekona lamparciego z murowym i z szyszkowcem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#14 znaki

znaki
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6149 dni
  • Polska / Lubelskie / Lublin

Napisany 16 lutego 2009 - 19:36

Na początku sam powołujesz się na Trempera a potem mówisz, że doświadczenia czy to co on twierdzi jest nie obiektywne. Nie uważam że Tremper ma...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#15 yupik

yupik

Terrarysta

• Terrarysta
  • Z nami od: 7845 dni
  • Polska / Śląskie / Jaworzno

Napisany 16 lutego 2009 - 20:03

Nie stosuję wybiórczo ;) Książka Trempera jest już bardzo stara. Wśród hodowców krążą opinie, że jest to pozycja co najwyżej średnia. Właściwie to kupiłem ją...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#16 Keplianica

Keplianica

Terrarysta

• Terrarysta
  • Z nami od: 7426 dni
  • Polska / Dolnośląskie / Świdnica

Napisany 16 lutego 2009 - 22:42

Myślę że moje samice, żywione ostatnio nader często oseskami, nie miałyby nic przeciwko gekoniętom. U nas na forum też był bodajże 2x topik o kanibalizmie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#17 ademar

ademar
  • Terrarysta
  • Z nami od: 8051 dni
  • Polska / Małopolskie / Kraków

Napisany 16 lutego 2009 - 22:44

Sa przypadki kaniblizmu wsrod gekonow lamparcich. Uwierz mi. W sytuacji gdy dorosly gekon jest glodny moze odgrysc ogon drugiemu dorosemu gekonowi. W kazdej wiekszej hodowli...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#18 Kashier

Kashier
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6708 dni
  • Polska / Śląskie / Bielsko-Biała

Napisany 17 lutego 2009 - 10:45

Ja sam , w lecie , mam zamiar zbudowac terrarium dla gekonów o wymiarach na oko : 160/60/60cm.

Chce w nim ,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#19 Santiago

Santiago
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6670 dni
  • Polska / Małopolskie / Kraków

Napisany 17 lutego 2009 - 16:21

Ja doświadczenie specjalnie dużego w lampartach nie mam, ale to co napisze postaram się oprzeć na logice, a niekoniecznie na znajomości tematu:
Tworząc terrarium...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#20 kris22

kris22
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7165 dni
  • Polska / Mazowieckie / Pułtusk

Napisany 17 lutego 2009 - 21:46

W zupelnosci masz Santiago racje,ciekawi mnie w jakich terrariach Tremper przeprowadzal doswiadczenie jak geki byly karmione i czym,nasuwa sie kolejne pytanie na ile mlode byly...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

1 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.