Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

terrarium - filtracja

- - - - -  
Czystość wody

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
20 odpowiedzi na ten temat

#1 Gość_Anonymous_*

Gość_Anonymous_*
  • Gość

Napisany 24 stycznia 2006 - 19:16

Mam problem z czystością wody u mojego żółwia żółtolicego. Aktualnie w akwarium ma ok 30l. Zapewne ktoś powie że nie ma problemu z jej wymianą, ale mam zainstalowany filt kaskadowy Aquarel FZN-2. Filt chodzi już ok 2 tygodni (wiem ze tyle trzeba czekać na wytworzenie sie bakterii), przez ten czas podmieniałem tylko troche wody lub dolewałem aby utrzymać poziom. Niestety po tych dwóch tygodniach (sporo razy została podmieniona) woda niejest w najlepszym stanie - jest brudna, aż prosi sie aby ja całkowicie wymienić... ale cóż filtr + nowa woda to zabujstwo dla bakterii.

Co zrobić aby filt lepiej pracował? Zastosować...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Czystość wody     x

#2 Jędrek

Jędrek

Pomocny w dziale żółwie i budowa, osprzęt

• Pomocny
  • Z nami od: 8062 dni
  • Polska / Kujawsko-pomorskie / Grudziądz

Napisany 24 stycznia 2006 - 20:12

Czy na dnie zalega osad? Czy gąbka jest brudna/bardzo brudna?...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 pyszczek

pyszczek
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7293 dni
  • Polska / Mazowieckie / Warszawa

Napisany 24 stycznia 2006 - 21:16

Coś masz nie tak, filtr teoretycznie przepuszcza 800 l/h. Przy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 kmpodl

kmpodl
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7238 dni
  • Polska / Łódzkie / Łódź

Napisany 24 stycznia 2006 - 21:21

Możesz zakupić w zoologiku preparat zaszczepiający bakterie, napewno przyspieszy okres...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 Gość_Anonymous_*

Gość_Anonymous_*
  • Gość

Napisany 24 stycznia 2006 - 21:45

Na dnie nie zalega osad - wszytko jest wciagane przez...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#6 Gość_Anonymous_*

Gość_Anonymous_*
  • Gość

Napisany 24 stycznia 2006 - 21:49

Właśnie myślałem nad zmianą wkładu. Tylko nie wiedziałem ceramika czy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#7 Jędrek

Jędrek

Pomocny w dziale żółwie i budowa, osprzęt

• Pomocny
  • Z nami od: 8062 dni
  • Polska / Kujawsko-pomorskie / Grudziądz

Napisany 24 stycznia 2006 - 21:54

Mam nadzieję, że o wodzie bez chloru to masz pewne...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#8 pyszczek

pyszczek
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7293 dni
  • Polska / Mazowieckie / Warszawa

Napisany 24 stycznia 2006 - 22:03

[quote]Mysle też nad zostawieniem troche tej gabki aby wyłapywała smieci...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#9 rocho87

rocho87
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7291 dni
  • Polska / Wielkopolskie / Poznań

Napisany 24 stycznia 2006 - 22:15

Co do układów filtracyjnych to mógłbym Ci pomóc, jednak nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#10 Gość_Anonymous_*

Gość_Anonymous_*
  • Gość

Napisany 24 stycznia 2006 - 22:39

Własne ujęcie więc jestem o nią spokojny. Oczywiście istnieje możliwość...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

1 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.