Witam.
Mam pytanie, czy gekony z tego gatunku hoduje się w takich samych warunkach jak R. cillatus? Czy 1,5 miesięczne osobniki (dwa) mogłyby być w terrarium o wymiarach 30x30x45 (dłxszerxwys)? Oczywiście w miarę wzrostu zmieniał bym terra na większe, docelowe dla 3- 4 sztuk planuję zrobić 60x60x80. W zbiorniku jest tylna ścianka ze styropianu, pokrywa jest z siatki metalowej, sztuczne rośliny i korzeń z półeczką umiejscowiona pod żarówką (ReptiGlo 2.0). Żarówka jest jedynym źródłem światła, znajduje się poza terrarium.
Czy to prawda że te jaszczurki są bardzo wrażliwe? Spotkałem się z taką opinią u znajomego, który miał do czynienia z...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
2 odpowiedzi na ten temat
Napisany 19 grudnia 2008 - 13:19
Podobne tematy: Rhacodactylus auriculatus - pytania x
żywienie
Jaszczurki
Cześć . Pytania o felsumaYesik, 20 lut 2025 |
|
|
|||
wybór zwierzęcia
Jaszczurki
Co na początek - pytania początkującego hodowcy ?Juanhijuan |
|
|
|
||
zdrowie
Gekony Nowej Kaledonii: rodzaj Correlophus, Mniarogekko, Rhacodactylus
Gekon gargulcowy (Rhacodactylus) wzdęcie? Jaja?Agnieszka13579, 08 sty 2025 |
|
|
|||
Archiwum ogłoszeń
Redukcja hodowli G.prasia, R.auriculatus, E.maculariusfryta_26, 23 gru 2024 |
|
|
|||
tematy ogólne
Zwierzęta
Modliszka trzy pytania od nooba do znajacych temat (wylinka, zywienie,higiena)Linczurek, 29 sie 2024 |
|
|
|
Napisany 19 grudnia 2008 - 23:48
Trzyma się je dokładnie tak samo. Wymiary terra ok nawet...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 20 grudnia 2008 - 01:22
Dziękuję za odpowiedz. Bałem się, że terrarium za małe będzie,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany